O-STA

Družba Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai nudi storitve v skladu s standardi GLP ameriške agencije FDA

7. december 2009, 20:19 UTC

ŠANGHAJ, Kitajska----(BUSINESS WIRE)-Družba Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai je pred kratkim razširila svojo ponudbo storitev in strankam omogočila, da v objektu Chuansha v Šanghaju naročijo raziskave, ki so v skladu s predpisi za dobro laboratorijsko prakso (GLP) Ameriške zvezne uprave za hrano in zdravila (FDA).

Dr. Bob Sigler, DVM, DACVP, svetovalec za toksikologijo in patologijo in predsednik podjetja Vet Pathology and IND Services, je potrdil primernost objekta družbe Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai. "Laboratorij ima najsodobnejšo opremo in je optimalno zasnovan tako za toksikološko varnost v skladu s standardi GLB kot za študije učinkovitosti. Nadarjeno osebje je uspešno izkoristilo prisotnost izkušenih predstavnikov MPI Research, ki zaposlenim pomagajo pri usposabljanju, poslovanju ter integraciji standardnih operativnih postopkov. Ta kombinacija strankam družbe Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai zagotavlja visokokakovostne raziskave po ugodni ceni," je dejal dr. Sigler.

Družba Medicilon/MPI Preclinical Shanghai, ki sta jo decembra 2007 ustanovili matični podjetji MPI Research in Shanghai Medicilon, deluje od februarja 2008.

Podjetji sta se združili z namenom, da bi stopili v korak z vedno večjimi potrebami multinacionalne farmacevtske in biotehnološke industrije. Izdaja zdravil in medicinskih izdelkov podjetij mora izpolnjevati predpisane standarde, vključno s standardi GLP Ameriške zvezne uprave za hrano in zdravila. Omenjene standarde morajo izpolnjevati tudi druga podjetja s sedežem na Kitajskem, ki želijo svoje proizvode tržiti na mednarodnem trgu.

Mary Ann Scott, višja direktorica za regulatorne zadeve pri podjetju MPI Research, je izjavila: "Preteklo leto so predani člani Svetovalnega odbora za standarde GLP pri MPI Research vložili veliko truda v usposabljanje tukajšnjega osebja, da bi zagotovili skladnost s standardi GLP Ameriške zvezne uprave za hrano in zdravila."

Novoustanovljena družba, ki je nedavno objavila novico, da je prejela polno akreditacijo Mednarodne zveze za oceno in akreditacijo skrbi za laboratorijske živali (AAALAC), ima tudi akreditacijo Šanghajskega odbora za laboratorijske živali.

"V okviru začetne strategije smo si že od samega začetka prizadevali, da bi na Kitajsko prinesli standarde GLP Ameriške zvezne uprave za hrano in zdravila," je dejal generalni direktor družbe, dr. Jintao Zhang.

Dr. R. Stephen Porter, generalni direktor za znanost pri MPI Research - Asia, je dodal: "Skupno podjetje MPI Research in Shanghai Medicilon je doseglo še en pomemben mejnik. Proizvodne linije smo iz običajnih FK/FD/TOX storitev nadgradili v laboratorij za toksikologijo, ki ustreza ameriškim specifikacijam GLP. Ta dosežek predstavlja vrhunec skoraj osemnajstmesečnega tesnega sodelovanja med ekipami podjetij Shanghai Medicilon in MPI Research in ponazarja prav tiste vzajemne koristi, ki smo jih ob sklenitvi pogodbe za ustanovitev skupnega podjetja tudi pričakovali. Veselimo se novih projektov in širitve globalne mreže ter spoprijemanja z bodočimi izzivi na področju naprednega GLP testiranja."

Družba Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai nenehno stremi k izpolnjevanju zahtev industrije. Družbo odlikuje predan tim, ki nudi visokokakovostne in hitre storitve. Vrhunske raziskave zagotavlja preko usklajevanja matičnih podjetij na naslednjih področjih: vrhunski sistemi, ustrezni standardni operativni postopki, izčrpni programi za usposabljanje, aktivna ekipa za zagotavljanje kakovosti in zaposlovanje najbolj talentiranih kadrov v industriji.

Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai, ki ima sedež v gospodarskem parku Chuansha v Šanghaju na Kitajskem, opravlja visokokakovostne predklinične raziskave odkrivanja in razvoja zdravil za svetovne farmacevtske in biotehnološke družbe v objektu v Aziji, ki ustreza svetovnim regulatornim standardom.

Za dodatne informacije o družbi Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai obiščite spletno stran medicilon-mpi.com.

Kontakt

Jintao Zhang, PhD, CEO
Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai
021 51320225 8812
info@medicilon-mpi.com

Vir: Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai

Uradno sporočilo za javnost si lahko ogledate na povezavi:
http://www.businesswire.com/news/home/20091207006222/en