O-STA

Zavod Celeia Celje predstavlja Tinka Polovinka, prvo predstavo iz abonmajskega ciklusa predstav za otroke v Celjskem domu

Predstave so pripravljene v sodelovanju z Gustav filmom iz Ljubljane

Celje, 9. december 2009, Zavod Celeia Celje vabi v soboto, 12. 12. 2009, ob 11.00, na prvo otroško predstavo iz Ciklusa komedije za odrasle in predstave za otroke v Celjskem domu. Namesto napovedane predstave Snežna kraljica, ki odpade zaradi bolezni v ansamblu, se bo občinstvu predstavil Tinko Polovinko. Cena vstopnice za skupine (vrtci, šole) 3,5 EUR. Cena za izven 4,5 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg3, prodajna mesta Eventima po Sloveniji ter eno uro pred predstavo v Celjskem domu. Medijska pokrovitelja predstave, ki se uvršča v osrednji program Pravljičnega Celja 2009, sta Radio Rogla in Celjan. Medijski pokrovitelj Pravljičnega Celja 2009 je Radio Center.

Tinko Polovniko Janeza Bitenca je poseben fant, ki si zjutraj obleče samo eno hlačnico, en rokav, eno nogavičko in en čevelj. Umije si samo spodnje zobke, popije samo pol kozarca mleka in pride samo do pol poti v šolo. Ker vidi polovico sveta takega kot je zares,polovico pa takega kot si ga želi. Mogoče je Tinko celo polovični junak - drugo polovico junaštva pa moramo dopolniti sami. PredstavaTinko Polovinko praznuje prijateljstvo domišljije, ustvarjalnosti, želja z resničnim svetom vsakdanjih pravil. Ko se Tinku izpolni želja in dobi muco, že verjamemo, da bo postal priden in čisto navaden resnični fant... Pa vendar ... Domišljija ni izsiljevanje, temveč poseben, otroški pogled na svet.

Glavno vlogo v predstavi igra Jernej Čampelj.

Fotomaterial:

Fotografija iz predstave Tinko Polovinko

Foto: Saša Klančnik

Več info: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 492 50 081, mobi: 031 610 537, e-mail:tic@celje.si