O-STA

Družba JDR Cable Systems bo zagotovila vmesne večžilne kable za polje vetrnih elektrarn na morju London Array

LITTLEPORT, Cambridgeshire, Velika Britanija -- (Business Wire) -- Projektni konzorcij podjetij DONG Energy, E.ON in Masdar je pogodbo za dobavo podmorskih električnih večžilnih kablov za prvo fazo gradnje polja vetrnih elektrarn na morju London Array dodelil družbi JDR Cable Systems. Slednja je svetovna ponudnica podmorskih električnih kablov, servisnih sistemov na morju in specializiranih morskih kablov.

Prva faza izdelave, ki obsega 175 vetrnih turbin in 2 morski razdelilni postaji, bo potekala na globini do 23 metrov na razdalji približno 20 km (12 milj) od obal Kenta in Essexa ob zunanjem ustju Temze. Polje vetrnih elektrarn bo s podmorskimi odvodnimi kabli povezano s kopensko razdelilno postajo v Cleve Hillu na obali severnega Kenta. Iz razdelilne postaje bodo elektriko dovajali v obstoječo 400 kV transmisijsko mrežo.

Med naloge JDR sodijo projektiranje, oblikovanje in proizvodnja več kot 200 km 33 kilovatnih večžilnih kablov, vključno s patentiranima visečim sistemom in terminacijskim sistemom. Slednja vzpostavljata nujno potrebno povezavo med posameznimi generatorji vetrnih turbin, skupinami generatorjev vetrnih turbin in morskimi razdelilnimi postajami. Kabli bodo izdelani v letih 2010 in 2011.

"Bilo je očitno, da je projektna skupina vetrne elektrarne London Array odločena priskrbeti večžilne kable z najvišjo možno dolgoročno zanesljivostjo, kar jih ponuja trg. Zavezanost JDR najvišji stopnji upravljanja kakovosti in stalnim izboljšavam, ki se je razvijala v mnogih letih njihovega proizvajanja podmorskih električnih kablov in servisnih sistemov za globokomorsko črpanje nafte in plina, se popolnoma ujema s potrebami upravljanja polj vetrnih elektrarn na morju. Nudili bomo tudi lastniške terminacijske sisteme večžilnih kablov družbe JDR, ki so bili izoblikovani posebej za to, da bi čim bolj zmanjšali stroške gradnje na morju. Zelo smo zadovoljni, da je bil za dobavitelja mrežnih kablov izbran JDR ter se veselimo začetka tega projekta svetovnega formata," je dejal Patric Phelan, generalni direktor JDT Cable Systems, Ltd.

Ko bo končana, bo prva faza elektrarne London Array med največjimi polji vetrnih elektrarn na morju na svetu in bo proizvajala do 630 megavatov energije, kar je zadostuje za približno 470 000 domov. To pomeni znaten doprinos k prizadevanju britanske vlade, da bi do leta 2015 iz obnovljivih virov pridobivali 15 % vse električne energije.

"JDR je v zadnjih treh letih veliko vložil v osredotočanje na vse številnejše in izjemno pomembne pobude za obnovljivo energijo, ki potekajo v Veliki Britaniji in v drugih delih sveta. Naš obrat smo namenoma postavili v Hartlepool, torej v središče britanske skupnosti na morju, da bi kar najbolje služil njihovim ambicioznim projektom, hkrati pa optimalno koristil celotni severni Evropi ter drugim delom sveta," je povedal Pat Herbert, generalni direktor skupine JDR Cable Systems (Holdings) Ltd.

Richard Rigg, projektni vodja London Array, pa je dejal, da so "London Array Limited in njegovi delničarji zelo zadovoljni, da je bilo podjetje JDR Cable Systems uspešno pri pridobitvi takšnega obsega del, ter da njihov projekt podpira nove britanske obrate, ki jih je v Hartpoolu razvil JDR, da bi služile industriji polj vetrnih elektrarn na morju."

O družbi JDR Cable Systems

JDR je vodilni dobavitelj po meri oblikovanih in izdelanih statičnih in dinamičnih podmorskih električnih kablov, servisnih sistemov in morskih kablov za vrsto aplikacij v sektorju nafte in plina, industriji obnovljive energije na morju in na tržišču za seizmične zadeve in obrambo.

JDR je bil umeščen na lestvico časopisa The Sunday Times Buyout Track 100 med najboljša britanska podjetja v lasti zasebnega kapitala. Na letnem seznamu 100 podjetij se je JDR uvrstil na 12. mesto in je bil med proizvajalci originalne opreme uvrščen najvišje.

O konzorciju London Array

London Array Limited ima tri delničarje: E.ON, DONG Energy in Masdar.

E.ON je eno vodilnih britanskih podjetij za elektriko in plin - proizvaja in dobavlja elektriko ter prodaja elektriko in plin - ter je del skupine E.ON, ki je največje svetovno podjetje za elektriko in plin v lasti investitorjev.

DONG Energy je ena vodilnih skupin za energijo v severni Evropi. Sedež imamo na Danskem. Naše poslovanje temelji na dobavi, proizvajanju, distribuiranju in trgovanju z elektriko in sorodnimi produkti v severni Evropi.

Masdar, ki je v celoti v lasti podjetja Mubadala Development Company (Mubadala), se nahaja v Abu Dabiju in predstavlja mnogostransko iniciativo na področju razvoja in komercializacije obnovljive energije in trajnostne tehnologije.

Fotografije in multimedijska galerija na voljo na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6119533&lang=en

Kontakti

JDR Cable Systems Ltd
Patrick Phelan, +44 (0) 1353 860 022
generalni direktor
Patrick.Phelan@jdrcables.com
ali
JDR Cable Systems Ltd
Jeanne Righter, +1 713 466 6489
Mobile: +1 832 276 6166
vodja trženja skupine
Jeanne.Righter@jdrcables.com

Vir: JDR Cable Systems