O-STA

V Sloveniji prvi zametki spletnega mesta, ki naj bi nadomestil Facebook

Na spletišču se je pojavilo novo spletno mesto www.epublika.si Po samo dveh mesecih obstoja beleži do 5.000 unikatnih obiskovalcev dnevno. ePublika je ambiciozno zastavljen projekt, ki išče partnerje za sodelovanje in širitev v inozemstvo.

ePublika je spletna platforma, kjer lahko uporabniki razširjajo svojo družabno mrežo in v njej ohranjajo stike. Je spletni družabni portal, posebej namenjen mladini željni zdrave sprostitve. Razdeljen je na osem slovenskih regij, kar omogoča, da se uporabnikom nalagajo podatki znotraj njihove regije, s klikom na gumb za celo Slovenijo. Sestavljen je iz štirih osnovnih temeljev oz. gumbov ter dodatnega pomožnega gumba, namenjenega radiu.

Osnovne temelje predstavljajo štirje gumbi;

Moder gumb obsega novice in dogajanje za vsako regijo posebej, vse od črne kronike do zabave. Novice lahko kreirajo in oddajo tudi registrirani uporabniki za svojo regijo.

Roza gumb predstavlja ekstranet ali skupnost uporabnikov. Uporabnikom omogoča, da si ustvarijo svoje lastno spletno mesto in kreativno komunicirajo po različnih komunikacijskih kanalih (blog, forum, SMS,video in foto galerija, anketa) s svojimi prijatelji. Uporabniki so lahko tudi društva in pravne osebe, ki promovirajo svoje aktivnosti ter navezujejo stik s ciljnimi strankami.

Rumen gumb nudi mobilne vsebine, katere temelj so ozadja za mobilnike, java igre, animacije,video vsebine. Mobilne vsebine lahko naročimo zase ali pošljemo kot presenečenje ali hec svojim prijateljem.

Zelen gumb prikazuje dogodke in dogajanje za vse regije in za vsako posamezno na področju kulture in zabave, športa in rekreacije ter izobraževanja in tečajev. PRIREDITELJE DOGODKOV vabijo, da pošljejo o posameznem dogodku čim več gradiva, t.j. video posnetke, fotografije, pa tudi sam opis dogajanja po že zaključenem dogodku. To je lahko ugodna promocija tudi za nadaljnje dogodke. Več, ko se bo o posameznem dogodku slišalo, več bo na vseh naslednjih dogodkih obiska. OBISKOVALCE DOGODKOV vabimo, da se na spletnem mestu seznanijo z dogajanjem za celo Slovenijo ter, da poročajo o posameznem dogodku v kolikor so ga obiskali. Zelo dobrodošli so video posnetki, fotografije ter raznorazna mnenja o prireditvah.

ePubliko z edinstveno lokalizacijsko tehnologijo, ki zagotavlja geografsko usmerjenost vseh vsebin, posebej prilagojenih profilu posameznega uporabnika, je razvilo podjetje 4eGenus d.o.o. s sedežem v Kopru.

Z željo po prevladi in izboljšavi spletnega mesta na avtentičnih, kreativnih in inovativnih vsebinah, vabijo vse zainteresirane, da prispevajo z vsebinami, povejo svoje mnenje in podajo svoje predloge o spletnem mestu www.epublika.si .

Koper, 15.12.2009 Urednica Eva Morgan