O-STA

V Pravljičnem Celju od 21. do 25. 12. 2009 bogato prireditveno dogajanje

Pester programski teden bo sklenil romantičen pohod z baklami na Stari grad Celje

Celje, 21. december 2009, Zavod Celeia Celje, organizator in koordinator Pravljičnega Celja 2009 obvešča, da se v tem tednu obeta izjemno pestro prireditveno dogajanje. Prvemu koncertu na prostem, 21. 12. 2009 na katerem bodo obiskovalci lahko prisluhnili Nuški Drašček in pianistu Jaki Puciharju, bo sledila pestra paleta dogodkov. Poleg mestnega središča bodo dogajanja oživila tudi prizorišče enega najmogočnejših gradov v Sloveniji, Starega gradu Celje. Vstop na prireditve, ki potekajo na prostem, je prost.

Do konca leta pa lahko obiskovalci obiščejo Božično-novoletni sejem ali se z otroci odpravijo v Pravljično deželo. Medijski pokrovitelj Pravljičnega Celja 2009 je Radio Center.

Romantično okolje Starega gradu Celje bo letos ponovno oživelo v času prazničnega vzdušja. V sredo, 23. decembra, ob 18.00, se bodo grajska vrata radodarno odprla za otvoritev multimedijske razstave Vstopite v svet svetlobe 2009, ki prinaša neponovljivi dogodek s scenskim nastopom bruhalcev ognja, plesalci, gongom, virtuozno violino in ... pogostitvijo. Obiskovalci bodo lahko vse tja do 30. 12. 2009, vsak dan od 10.00 do 18.00, izbirali med pestro ponudbo raznolikih izdelkov: keramičnih skodelic, slik, svetil ... vse tja do kiparskih del. Prav tako v sredo, 23. decembra, ob 20.00, bodo lahko ljudje obiskali komedijo Šef, šefica z Jernejem Kuntnerjem in Alenko Tetičkovič, ki jo Zavod Celeia Celje organizira skupaj z Gustav filmom Ljubljana v Celjskem domu. Cena vstopnice: 15 EUR. Vstopnice se lahko kupijo na TIC Celje, Krekov trg 3, na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji ter eno uro pred predstavo v Celjskem domu. V četrtek, 24. decembra bo ob 22.00 bo na Glavnem trgu Celje koncert skupine 4Given, slovenske vokalne skupine, ki predstavlja svež val gospe glasbe pri nas. Na koncertu v Celju se bo pevcem pridružil ljubljanski a cappella gospel zbor Bee Geesus iz Ljubljane, posebni gost, prefinjen domači kovalec rim, pa naj ostane božična skrivnost. V petek, 25. decembra ob 18.00 so obiskovalci vabljeni na križišče Popovičeve ulice in Ceste na grad, zbirnega mesta od koder se bo krenilo na prvi tradicionalni pohod z baklami na Stari grad Celje. Romantičen pohod na enega najmogočnejših slovenskih gradov bo popestren s kratkim kulturno-umetniškim programom. Udeleženci bodo dobili bakle na zbirnem mestu.

Zadnji praznični teden pa se bo v Celju pričel v ponedeljek, 28. decembra ob 20.00 na Glavnem trgu s koncertom skupine Eroika.

Fotomaterial:

Slika levo zgoraj: Skupina 4Given (iz zasebnega arhiva skupine>)

Slika spodaj: Šef, šefica (iz arhiva Gustav filma Ljubljana)

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932,mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si.