O-STA

Zavod Celeia Celje bo v mesecu januarju na odru Celjskega doma gostil dve odlični predstavi

Otroci se bodo zabavali ob dogodivščinah Malega Kakaduja, odrasli pa uživali v Seksualni perverziji v Chicagu

Celje, 7. januar 2010, Zavod Celeia Celje skupaj z Gustav filmom Ljubljana tudi v mesecu januarju nadaljuje s Ciklusom predstav za otroke in komedij za odrasle v Celjskem domu. V soboto, 16. 1. 2010, ob 11.00, bo tako na odru Celjskega doma na ogled otroška predstava Mali Kakadu. Takoj naslednji dan, v nedeljo, 17. 1. 2010, ob 20.00, pa bomo v Celjskem domu gostili komedijo Seksualna perverzija v Chicagu, ki je namenjena starejši publiki. Cena vstopnice za ogled otroške predstave je 3,5 EUR (vrtci,šole) in 4,5 EUR za izven. Cena za ogled komedije: 15 EUR. Vstopnice so na voljo na TIC Celje, Krekov trg 3, na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in eno uro pred predstavami v Celjskem domu. Medijska pokrovitelja: Radio Rogla & Celjan.

Mali Kakadu je navihan, nagajiv in poskočen muzikal za otroke, vendar pa ob vsej razigranosti v sebi nosi polno drobnih življenjskih resnic in naukov. Mojstrsko ga je napisala in uglasbila Svetlana Makarovič. Njena radijska igra s to vsebino in glasbo je že prava otroška klasika. Malega Kakaduja si zdaj lahko tudi ogledate. Z mlado igralsko ekipo in njeno energijo se boste v ritmu glasbe podali na pustolovsko popotovanje navihanega Malega Kakaduja skozi džunglo, mimo Afrike in njenih živalskih prebivalcev vse do naših krajev in še kam, kjer se bo srečeval z zanimivimi živalskimi zgodbami, ki jih piše (ne samo) živalsko življenje.

Seksualna perverzija v Chicagu je literarna mojstrovina ameriškega dramatika Davida Mameta, v kateri ne manjka sočnih in iskrivih dialogov, medsebojne naklonjenosti, pravega prijateljstva, prvinskega nagona in seveda prave seksualne perverzije. Na odru spremljamo dva dobra prijatelja in dve sostanovalki. Eden od prijateljev in ena od sostanovalk se spoznata in postaneta par, nad čimer pa preostala dva nista ravno navdušena. A zveza ne traja dolgo, saj kmalu ugotovita, da nimata nič skupnega.

Fotomaterial:

Odlomek iz predstave Seksualna perverzija v Chicagu (foto je last izvajalcev predstave)

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 930, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si