O-STA

S SiOLom na olimpijskih igrah v Vancouvru

Ljubljana, 28. januarja - Med zimskimi olimpijskimi igrami v Vancouvru v Telekomu Slovenije pripravljajo nekatere ugodnosti za nove naročnike ter zanimive prenose in predstavitve na portalu SiOL in na SiOL TV. Za spremljanje olimpijskih vsebin preko spletnega portala www.siol.net in mobilnega Planeta bo v sklopu Sportala oblikovan poseben zavihek Olimpijske igre, kjer bo poleg vsebin na temo olimpijskih iger možno spremljati tudi napovedi in dogajanja iz obeh Slovenskih olimpijskih mest v Ljubljani in Mariboru. Za še boljše seznanjanje z življenjem slovenskih športnikov in dogajanjem v Slovenski hiši v Whistler Mountainu bo v Kanadi tudi novinar Planeta 9.

Od prvega februarja do konca olimpijskih iger oziroma do 28. februarja bodo novim naročnikom SiOL TV poleg dvomesečnega preizkušanja IP televizije ponudili še dodatna dva meseca brezplačnega spremljanja programov iz programskega paketa Mega in Eksplozivni. Tako jim bodo za štiri mesece brezplačno zagotovili dostop do najbogatejših športnih vsebin. Namesto dodatnih dveh mesecev brezplačnega spremljanja obeh programskih paketov lahko novi naročniki izberejo nakup igralne konzole Nintendo Wii po zelo ugodni ceni 49 evrov. Do konca marca pa še vedno velja ugodna ponudba televizorjev LCD na štirindvajset obrokov.

Za še aktualnejše spremljanje dogajanj v Vancouvru je Telekom Slovenije sklenil tudi dogovor z lastnikom olimpijskih pravic za Slovenije - RTV Slovenija. Z njim so se sporazumeli za uporabo nekaterih video vsebin, ki so v lasti nacionalne radiotelevizije. Na tak način bo možno spremljati vsakodnevne vrhunce s tekmovanj v video zapisu, predvsem seveda naših športnikov. Poleg tega pa bodo lahko naročniki SiOL TV, vključeni na optično dostopovno omrežje, spremljali olimpijske igre v visoki ločljivosti (HD) na drugem programu nacionalne televizije in naročniki ustreznih televizijskih paketov tudi na programu Eurosport HD. Program TV SLO 2 v HD tehnologiji bo mogoče spremljati na kanalu 206.