O-STA

Razglasitev Zotkinih zmagovalcev leta

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije že več kot 50 let med drugim pripravljamo številna srečanja in tekmovanja, s katerimi populariziramo tehniko in znanost med mladimi ter mlade spodbujamo k inovativnosti, ustvarjalnosti in raziskovanju.

Na srečanjih in tekmovanjih, ki potekajo v znanju računalništva, kemije, logike, biologije in na področju mladinskega raziskovanja ter tehnike (konstruktorstvo in modelarstvo) sodeluje vsako leto več kot 40.000 osnovnošolcev, srednješolcev in študentov.


Da bi še dodatno poudarili pomen teh dejavnosti ter sijajnih rezultatov, ki jih dosegajo najuspešnejši, vsako leto izmed vseh zmagovalcev posameznih tekmovanj, panog in skupin še dodatno nagradimo najboljše. Slednjim podelimo naziv Zotkin zmagovalec leta. Zmagovalce leta izbiramo izmed več kot sto državnih prvakov v različnih panogah in skupinah v preteklem letu.

Zotkine zmagovalce leta 2009 smo slavnostno razglasili v petek, 29. januarja 2010 na prireditvi Informativa v Ljubljani. Ob tej priložnosti smo izbrali najuspešnejše iz preteklega leta, pozdravili njihove sijajne uspehe ter jim zaželeli uspešno nadaljnjo pot v svet znanosti in tehnike.

V prilogi je seznam prejemnikov naziva Zotkin zmagovalec leta 2009.

Za dodatne informacije vam je na voljo Mirko Vaupotič (mirko.vaupotic@zotks.si, 041 626 964).