O-STA

Izgubljeni simbol najprej na voljo na Petrolu

Ljubljana, 4. februar 2010 - Na Petrolovih bencinskih servisih, ki so odprti neprekinjeno, bodo 9. februarja takoj po polnoči najbolj goreči bralci Dana Browna lahko kupili njegovo najnovejšo knjigo Izgubljeni zaklad.

Družba Petrol in založba Mladinska knjiga bosta skupaj pospremili izid slovenskega prevoda nove knjige Dana Browna Izgubljeni simbol. Roman ameriškega pisatelja bo izšel 9. februarja, največji ljubitelji njegovih del pa ga bodo že od polnoči dalje lahko kupili na 47 bencinskih servisih družbe Petrol, ki so odprti neprekinjeno.

Sicer pa so v širokem izboru blaga v 135 Petrolovih prodajalnah Hip Hop že dalj časa na voljo tudi knjige, ki so marsikdaj dosegljive celo po akcijskih cenah. Seznam bencinskih servisov, ki so odprti neprekinjeno, najdete na naslovu: http://www.petrol.si/index.php?sv_path=98%2C99&region=&F0=on&F2=on&location=&date=&hour=0&x=52&y=10

Izgubljeni zaklad je najbolje prodajana knjiga na svetu, saj so v prvih petih dneh vsako sekundo prodali v povprečju več kot en izvod. Roman je podrl vse rekorde že v prvih 24 urah po izidu, saj so ljudje razgrabili kar milijon primerkov. V prvem tednu so v Ameriki, Kanadi in Veliki Britaniji skupaj prodali več kot dva milijona izvodov tiskane, zvočne in e-knjige. Naklada prvega natisa v septembru 2009 pri Brownovem založniku Doubledaayu v Ameriki (Transworld v Angliji) je bila rekordna, saj je dosegla 6,5 milijona izvodov.

Gre za dolgo pričakovano nadaljevanje Da Vincijeve šifre in uspešnico, ki jo je avtor pisal polnih 6 let. Tako kot po Da Vincijevi šifri ter Angelih in demonih bodo tudi po najnovejši knjigi posneli film.


***
Več informacij:
Žiga Fišer
ziga.fiser@petrol.si