O-STA

16. festival računalnitva - Festival inovativnih tehnologij

Zveza za tehnično kulturo Slovenije že vrsto let organizira številne dejavnosti, s katerimi si prizadevamo popularizirati znanost, prispevati k razvoju in uveljavitvi tehnike, k izobraževanju in spodbujanju mladih k inovativnosti, ustvarjalnosti in raziskovanju ter odkrivanju in uporabi človeku in naravnemu okolju prijaznih sodobnih tehničnih dognanj.

Med pomembnejše dejavnosti sodi tudi vrsta tekmovanj iz področja IKT - od programiranja do kakovostne in učinkovite uporabe informacijskih orodij. S tem želimo mlade navduševati za tehniške poklice ter jih spodbujati za tovrstno usposabljanje ter študij in tako prispevati k odpravljanju pomanjkanja IKT strokovnjakov, poleg tega pa čim večje število mladih spodbuditi in usposobiti za kakovostno in učinkovito predstavljanje svojega znanja in idej s pomočjo informacijskih orodij.

Letos pripravljamo že 16. Festival računalništva oziroma Festival inovativnih tehnologij, v okviru katerega bo potekala vrsta tekmovanj - več o festivalu ter program najdete v prilogah.

Festival bo potekal v soboto 6. februarja 2010 na Fakulteti za računalništvo in informatiko in Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, Tržaška 25. Otvoritev festivala bo potekala ob 9. uri, zaključek pa ob 15.30 v predavalnici 1. Vabimo vas, da se udeležite otvoritve in/ali zaključka festivala in s svojo prisotnostjo ter poročanjem o festivalu dodatno poudarite pomen razvijanja IKT znanj in spretnosti pri otrocih in mladini.

Za dodatne informacije sem vam na voljo na elektronskem naslovu mirko.vaupotic@zotks.si ali na telefonski številki 041 626 964.