O-STA

Telekom Slovenije - prvi delovni dan z novim predsednikom uprave

Ljubljana, 15. marca - Danes je prvi delovni dan novega predsednika uprave Telekoma Slovenije Ivice Kranjčevića. Po dokončni primopredaji poslov od dosedanjega predsednika Bojana Dremlja, opravljeni 12. marca, je štiriletni mandat uradno začel v soboto. Med prvimi nalogami ga čaka dokončno oblikovanje uprave, v katero je nadzorni svet družbe na njegov predlog za člana uprave, pristojnega za tehnični del, že potrdil mag. Zorana Vehovarja. Nova uprava v polni sestavi bo začela z delom 1. maja 2010.

Med prednostnimi nalogami novega predsednika uprave bo oblikovanje nove organizacijske strukture Skupine Telekom Slovenije, zlasti njenih dveh največjih družb Telekoma Slovenije in Mobitela, pri čemer je znano, da si novi predsednik prizadeva, da bi v novi strukturi obveljala povsem prenovljena in učinkovita podjetniška kultura.

Ivica Kranjčević je že v prvi izjavi po imenovanju 4. decembra poudaril: "Zavedam se, da prevzemam vodenje prve telekomunikacijske družbe v državi in ene vodilnih v regiji v času, ki odpria številna vprašanja in dileme. Pri tem je ključnega pomena bodoča organiziranost, ki se bo odražala tako znotraj sistema kot tudi na trgu. Tega izziva se bom lotil prednostno, premišljeno, a odločno. Svojo prednost vidim v dejstvu, da dobro poznam panogo, podjetja v skupini in tudi številne bodoče sodelavce. Zato bo moj uvajalni čas kratek in pri tem računam na dobro sodelovanje, zavezništvo in podporo sodelavcev v Telekomu Slovenije in v skupini".

Ivica Kranjčević je, kot smo že poročali, končal Fakulteto za elektrotehniko in skoraj vso svojo poslovno kariero deloval na področju telekomunikacij. Velik del poslovne poti je služboval v Mobitelu, kjer je bil enajst let v vodstvu družbe in pristojen za tehnično področje.

Več informacij Darinka Pavlič Kamien, vodja Službe za odnose z javnostmi, Telekom Slovenije, e-pošta pr@telekom.si.