O-STA

Podpis dogovora o sodelovanju Univerze v Novi Gorici z univerzama v Burkini Faso

Nedavno je predsednik Univerza v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik podpisal dogovor o sodelovanju na področju izobraževanja in znanstveno-raziskovalnega dela z predsednikom Univerzo v Ouagadougouju (Burkina Faso), prof. dr. Jeanom Kouldiatijem in predsednikom Univerzo v Koudougouju (Burkina Faso), prof. dr. Bilo Gerardom Segdavom. Sodelovanje bo v začetni fazi univerzam omogočalo večjo izmenjavo študentov ter pedagoškega in znanstvenega osebja.

Univerza v Ouagadougouju, ki je bila ustanovljena leta 1974, ima cca 20 000 študentov in je največja univerza v Burkini Faso. Univerza v Koudougouju pa je najmlajša od štirih univerz v Burkini Faso in ima cca 6000 študentov. Med 15. in 23. februarjem 2010 je obe univerzi v Burkini Faso obiskal dekan Fakultete za humanistiko, doc. dr. Franc Marušič, ki se je s predsednikoma, dekani ter raziskovalci pogovarjal o nadaljnjih možnostih sodelovanja. Vse strani so ob srečanju izrazile namen okrepiti stike in spodbujati sodelovanje tudi na drugih področjih.

Burkina Faso je večjezična država v kateri govorijo skoraj 70 različnih jezikov, večina katerih pa je žal ogroženih. Eden izmed možnih skupnih projektov je povezan tudi z možnostjo sodelovanje pri dokumentiranju ogroženih Burkinskih jezikov.

Za dodatne informacije lahko pokličete na tel. 05 3315 397 ali pošljete sporočilo na naslov andreja.leban@ung.si.