O-STA

Microsoftova tehnologija WSUS/SCCM bo distribuirala varnostne popravke tretjih strank iz ponudbe Secunie

KOEBENHAVN--(BUSINESS WIRE)-- Vodilni ponudnik orodij za odkrivanje in upravljanje z ranljivostmi Secunia je danes napovedal, da so njihov priznan overjen skener notranjih ranljivosti, the Corporate Software Inspector (CSI) 4.0, integrirali s storitvama Microsoft Windows Server Update Service (WSUS) in System Center Configuration Manager (SCCM), kar bo omogočilo enostavnejše upravljanje s popravki v Microsoftovih in ostalih programih.

Najnovejša rešitev za celovito skeniranje in odpravljanje ranljivosti bo podjetjem po vsem svetu omogočila, da na enostaven in samodejen način izpopolnijo svoje varnostne operacije in se za vselej rešijo dolgotrajnega, delovno intenzivnega in težavnega popravljanja.

"Celovitost in kakovost našega orodja za odkrivanje ranljivosti in edinstvene tehnologije skeniranja nam omogočajo edinstven položaj za to. Vrednost rešitve je v celovitosti, zanesljivosti in zmogljivosti, ki jo omogoča kombinacija najboljših tehnologij Microsofta in Secunie" (izvršni direktor Secunie Niels Henrik Rasmussen).

Ranljivosti programov postajajo vse večja grožnja varnosti informacijskih tehnologij podjetij, saj že ena sama ranljivost internetnemu kriminalu omogoča dostop do internega omrežja mimo ostalilh varnostnih ukrepov. Zaradi težavnega obsega popravljanja in pomanjkanja preglednosti omrežij so podjetja doslej pogosto spregledala programe tretjih strani v operacijah popravljanja, medtem ko sta Microsoftove programe samodejno upravljala WSUS ali SCCM.

Da bi problem rešili in pomagali podjetjem odpravljati grožnje ranljivosti smo skener Secunia CSI 4.0 za poenostavljeno upravljanje s popravki integrirali neposredno z Microsoftovima storitvama WSUS in SCCM, kar olajša distribucijo najnovejših varnostnih popravkov za vse programe, tako Microsoftovih kot ostalih.

Microsoftova tehnologija WSUS/SCCM pokriva velik del sektorja. WSUS je danes v uporabi na skoraj vse korporativnih omrežjih zaradi svojih zmožnosti krpanja varnostnih lukenj Microsoftovih proizvodov. To še nadalje dopolnjuje skener Secunia CSI 4.0, ki ponuja skeniranje, mapiranje in varnostno evaluacijo vseh nameščenih programov.

"WSUS ali SCCM je nameščen v praktično vseh podjetjih po vsem svetu in sedaj imajo ta podjetja priložnost, da še nadalje izboljšajo informacijsko varnost in se rešijo nevarnosti varnostnih lukenj, tudi tistih iz programske opreme tretjih strank. Nadalje lahko podjetja pridobijo na varnosti ne da bi morala radikalno spremeniti obstoječo infrastrukturo ali pa vlagati v nova orodja, saj se Secunia CSI 4.0 integrira z WSUS in SCCM - tako zadeve potekajo kot običajno" (Niels Henrik Rasmussen, izvršni direktor Secunie).

O Secunia CSI 4.0

Secunia CSI 4.0 je overjen skener notranjih ranljivosti in popravkov, ki poenostavlja in avtomatizira proces ščitenja programov na platformi Windows z natančno evalvacijo in namestitvijo najnovejših varnostnih popravkov.

S Secunio CSI 4.0 bodo podjetja skenirala in zakrpala celotno infrastrukturo s samo nekaj kliki z miško, v štirih korakih: 1) Polni skena vseh naprav, 2) Pregled manjkajočih varnostnih popravkov, 3) Avtomatično ustvarjanje, potrditev in namestitev popravkov, in 4) ponovno skeniranje naprav za preverjanje uspešnosti procesa namestitve popravkov.

Secunia CSI 4.0 ponuja odkrivanje in ocenjevanje ranljivosti za skoraj vse javno poznane programe, vtičnike in dodatke na trgu, med drugim tudi Adobe Reader, Adobe Flash, Sun Java, Firefox, in praktično tudi vse programe, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows. Z upravljanjem s popravki Secunia prinaša programsko transparentnosti skozi celoten pregled VSEH nameščenih aplkacij, in tehnološko transparentnost v smislu prepoznave in uporabe široko-uporabljene tehnologije Microst WSUS in SCCM.

Obstoječi uporabniki Secunia CSI 3.0 lahko na enostaven način posodobijo svoje obstoječo namestitev z namestititvijo Secunia CSI 4.0 z naslova: http://secunia.com/vulnerability_scanning/corporate/

Novi in potencialni kupci lahko zahtevajo preizkusno različico na:

http://secunia.com/vulnerability_scanning/corporate/request_access/

O Secunii

Secunia je vodilni ponudnik orodij "Vulnerability Intelligence and Vulnerability Management" za varnost v informacijski tehnologiji - ponujenih kot storitev. Secunia je poznana po svoji vodilni "Vulnerability Intelligence" kot tudi svoji unikatni tehnologiji skeniranja infrastrukture "Software Inspector".

Podjetje je v zasebni lasti in je zraslo iz zelo uspešnega start-up podjetja v dobro vzpostavljenega igralca na področju upravljanja z ranljivostmi.

V preteklih letih je bila organska rast podjetja Secinia višja od tržnega povprečja, in podjetje je profitabilno brez zadolženosti. Baza kupcev šteje več tisoč podjetji in inštitucij, vključno s podjetji na lestvicah Global 200 in Fortune 500.

Za več informacij obiščite http://secunia.com/