O-STA

Mednarodni simpozij o homeopatiji

Vabimo vas, da se udeležite Mednarodnega simpozija o homeopatiji, ki bo v četrtek, 8. aprila, od 17. do 19. ure v veliki konferenčni dvorani poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3 v Ljubljani.

V počastitev mednarodnega dneva homeopatije in z željo bolje seznaniti slovensko javnost s homeopatijo Slovensko homeopatsko društvo, Mednarodno združenje zdravnikov homeopatov (LMHI) in Evropski odbor za homeopatijo (ECH) organiziramo mednarodni simpozij o homeopatiji.

Homeopatija se je v dvesto letih obstoja izkazala za varno in učinkovito metodo zdravljenja. Poleg tega je tudi cenovno ugodnejša od zdravljenja s konvencionalnimi zdravili.

Evropska komisija je leta 1997 ugotovila, da se več kot 22 odstotkov oziroma več kot 100 milijonov evropskih državljanov zdravi s homeopatijo. Svetovna zdravstvena organizacija pa je homeopatijo uvrstila med prvih pet najpogosteje izbranih nekonvencionalnih metod zdravljenja na svetu. V večini držav članic Evropske unije (razen v Sloveniji in na Švedskem) je homeopatija del zdravstvene dejavnosti, ki jo izvajajo zdravniki.

Govorniki bodo:

  • dr. Zdenka Čebašek - Travnik, varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije
  • dr. Ulrich D. Fischer, predsednik, Mednarodno združenje zdravnikov homeopatov
  • dr. Ton Nicolai, predsednik, Evropski odbor za homeopatijo
  • dr. Erwin Kubesch, veleposlanik Avstrije v Sloveniji
  • dr. Villur Sundararajan Seshadri, veleposlanik Indije v Sloveniji
  • dr. Ivan Eržen, državni sekretar, Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije
  • Irena Gorišek, dr. med., predsednica, Slovensko homeopatsko društvo

Simpozij bo v slovenščini in angleščini, zagotovljeno bo simultano tolmačenje, moderator dr. Milan Jazbec.

Novinarje obveščamo, da bodo govorci in zdravniki homeopati iz držav članic Evropske unije na voljo za kratke izjave po simpoziju. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Katarino Velikonja, dr. med., telefon 041 351 553.

Vljudno vabljeni. Vstop prost.

Kontakt:

Slovensko homeopatsko društvo

Ulica bratov Babnik 10, Ljubljana

W: www.shd.si

E: info@shd.si