O-STA

Alpetour, Špedicija in transport d. d. prejel okoljevarstveni certifikat ISO 14000

7. decembra 2001 smo v družbi Alpetour, Špedicija in transport d.d. uradno prejeli okoljevarstveni certifikat ISO 14000 in se pridružili redkim transportnim in špedicijskim podjetjem v Sloveniji, ki so že prejela okoljevarstveni certifikat. Uradno presojo je v družbi Alpetour opravilo podjetje SIQ. Pridobitev certifikata ISO 14000 pa je za podjetje uradna potrditev okoljevarstvene politike, za katero se zavzemamo v podjetju.

Podjetje Alpetour Špedicija in transport ima dolgo tradicijo. Njegovi začetki segajo v leto 1947, ko sta bili v okviru mestnih podjetij za potrebe Kranja in Škofje Loke ustanovljeni Mestno avtoprevozništvo Kranj, kasneje Creina Kranj in Mestno podjetje Škofja Loka, kasneje Transturist Škofja Loka. Leta 1990 pa je nastalo samostojno podjetje s polnim nazivom Alpetour, Podjetje za mednarodni in domači transport. Delniška družba Alpetour, Špedicija in transport pa je bila ustanovljena leta 1992.

Poglavitne dejavnosti družbe so: cestni transport, zbirni transport, transporti s hladilniki, kombiniran transport (ceste, železnica), posebni tovori, letalski transport, carinsko posredništvo, skladiščenje in distribucija. V družbi imamo vzpostavljene redne zbirne linije za: Nemčijo, Veliko Britanijo, Francijo, Italijo, Španijo, Hrvaško. Dobro pa je razvita tudi dejavnost s podprevozniki.

Slovesnost ob pridobitvi certifikata ISO 14000 je potekala v petek, 7. decembra 2001 v Škofji Loki. Na slovesnosti so prisostvovali tudi predstavniki SIQ-ja ter minister za promet in zveze Jakob Presečnik. Slednji je tudi uradno podelil certifikat kakovosti direktorju družbe Janezu Sušniku.