O-STA

Dejan Zavec in Petrol z roko v roki

Ljubljana, 6. april 2010 - Družba Petrol in Dejan Zavec, aktualni svetovni boksarski prvak po verziji IBF, sta si danes segla v roke in podpisala pogodbo o pokroviteljstvu. Petrol, kot največja slovenska energetsko trgovska družba, bo stala ob strani najboljšemu slovenskemu boksarju v naslednjih dveh letih.

Petrol se je odločil, da pod svoj sponzorski dežnik vključi tudi Dejana Zavca, najboljšega slovenskega boksarja, športno ikono, ki s svojo simpatičnostjo navdušuje ne le Slovenijo ampak ves svet. Zavec uživa velik ugled znotraj meja naše domovine, ta pa seže tudi onkraj njih. Tudi delovanje družbe Petrol je mednarodno in se veže predvsem na trge jugovzhodne Evrope. Prav v tej regiji je ime Mr. Simpatikusa zelo razpoznavno. Podpis pogodbe o pokroviteljstvu Dejana Zavca predstavlja združitev dveh stebrov Slovenije, gospodarskega in športnega z namenom poseganja po uspehih v mednarodnem prostoru. Družba Petrol bo svetovnemu prvaku IBF stala ob strani v naslednjih dveh letih in mu s tem pomagala doseči osvojitev naslova svetovnega prvaka tudi v drugih verzijah.

Roman Dobnikar, član uprave Petrola za prodajo in marketing je ob tem povedal: "V Petrolu se zavedamo pomena spodbujanja aktivnosti, ki gojijo nacionalno zavest. Petrol je tako že tradicionalno povezan s slovenskim športom, zato je bila odločitev, da podpremo Dejana Zavca pri njegovih izjemnih športnih podvigih sprejeta soglasno in brez zadržkov. Verjamem, da se bo po žilah Mr. Simpatikusa v prihodnje pretakala tudi rdeča energija družbe Petrol."

Dejan Zavec je ob podpisu pokroviteljske pogodbe povedal: "Veseli me, da je Petrol moje dosedanje športne dosežke pripoznal kot pomembne in da bom v prihodnje tudi z njegovo pomočjo dosegel še več za Slovenijo in vse moje navijače. S Petrolovim pokroviteljstvom bodo moji vrhunski treningi in tekme zagotovo še korak višje na kakovostni lestvici. Še pomembneje pa je, da bomo boks, kot športno panogo, lahko še bolj približali Slovencem."

Petrol že vrsto let živi in deluje soodvisno od okolja ter ljudi, kjer posluje. Z družbeno odgovornimi akcijami in raznimi oblikami pokroviteljstev omogoča in podpira številne športne, kulturne, humanitarne in okoljevarstvene dejavnosti. To ostaja njegova dolgoročna zaveza tudi za naprej.

***
Več informacij:
Žiga Fišer
Tel: 01/ 47 14 546
ziga.fiser@petrol.si