O-STA

Podeljene nagrade Guest star 2009 za najbolj prepoznavno tujo osebnost v Sloveniji

MED NAGRAJENCI TUDI SOLIST SNG OPERA IN BALET LJUBLJANA LUKAS ZUSCHLAG

Revija The Slovenia Times in Radio Slovenia International že šesto leto podeljujeta nagrado posameznikom s področja gospodarstva, diplomacije, kulture in športa, in sicer na podlagi glasovanja obiskovalcev spletne strani www.gueststar.org.

Namen kampanje je izpostaviti tuje osebnosti pri nas, ki s svojim delovanjem pripomorejo k odprtosti slovenske družbe in njeni povezanosti s svetom ter so potemtakem tudi najboljši glasniki Slovenije v svetu. To prestižno nagrado za leto 2009 je poleg izvršnega direktorja za finance družbe Iskraemeco, Egipčana Bahae Eldina Abdallaha, indijskega veleposlanika Villurja Sundararajana in Slovaka Ivana Hudača, trenerja Petre Majdič, prejel naš član, Avstrijec Lukas Zuschlag. V obrazložitvi nagrade je med drugim napisano, da že od leta 2002 zelo uspešno nastopa z našim ansamblom in da je leta 2008 prejel prestižno slovensko baletno nagrado Lidije Wisiakove za igralsko-plesno upodobitev vloge Romea v baletu Romeo in Julija.

Ker je Lukas Zuschlag včeraj, ko so nagrado tudi uradno podelili, vadil za nastop prav v omenjenem baletu, ki bo na sporedu 9. in 10. aprila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, se podelitve ni mogel udeležiti, zato mu je nagrado po vaji na odru Gallusove dvorane v navzočnosti kolegic in kolegov iz baletnega ansambla izročil ravnatelj Mitja Bervar, ki jo je prejel v njegovem imenu. Čestitkam Lukasu Zuschlagu se ob tem lepem dogodku pridružujemo tudi v SNG Opera in balet Ljubljana.

Foto: Peter Koštrun (Prizor iz baleta Romeo in Julija, Lukas Zuschlag in Ana Klašnja).