O-STA

V Celje prihaja Ansambel Lado iz Hrvaške, ki velja za enega najboljših folklornih ansamblov na svetu

Gostovanje je del projekta Poletje v Celju, knežjem mestu 2010

Celje, 2. junij 2010, Zavod Celeia Celje vabi v torek, 8. Junija 2010, ob 20.00, v Celjski dom na Krekov trg 3 na ogled plesnih mojstrovin Ansambla Lado iz Hrvaške. Cena vstopnice: 15 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail:tic@celje.si ter eno uro pred koncertom v Celjskem domu. Gostovanje skupine se uvršča v programsko ponudbo Poletja v Celju, knežjem metu 2010.

Medijska pokrovitelja Poletja v Celju, knežjem mestu 2010: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj) in Novi Tednik &Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Pokrovitelji: Simbio d.o.o., Geodetski zavod Celje d.o.o., CMCelje d.d., VOC Celje d.d. ter Banka Celje d.d.

Lado je arhaična slovanska beseda, pogosto uporabljena v starih obrednih pesmih severovzhodne Hrvaške in je sinonim za "dober, mil, pri srcu". "Ansambl narodnih plesova i pjesma Hrvatske Lado" iz Zagreba je državni profesionalni ansambel, ki letos obeležuje 60 let umetniškega delovanja. V tem času je ansambel nastopal na vseh kontinentih in gostoval na najvidnejših odrih sveta. Navdušena publika in ocene strokovne kritike uvrščajo Lado med najboljše folklorne ansamble na svetu. Program ansambla sestavlja na stotine hrvaških ljudskih pesmi in plesov, nastalih na križišču kultur, obogatenih z mediteranskimi, balkanskimi in panonskimi vplivi. Sedemintrideset vrhunskih plesalcev se lahko v trenutku prelevi v folklorni zbor, spremlja pa jih petnajst odličnih glasbenikov, ki obvladujejo kar petdeset različnih tradicionalnih in klasičnih glasbil.

Na fotografiji: Plesni ansambel Lado, Hrvaška

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 139, mobi: 051 681 994, e-mail:nenad.first@celje.si