O-STA

V Celje prihaja Podeželje v mestu

Na letošnji prireditvi se bodo predstavili tudi ponudniki z območja turistične destinacije Dežela Celjska

Celje, 7. junij 2010, Zavod Celeia Celje vabi v soboto, 12. junija, od 9.00 do 13.00, na Glavni trg v Celju na prireditev Podeželje v mestu, ki poteka pod okriljem Mestne občine Celje in v soorganizaciji Zavoda Celeia Celje in Društva "Raznolikost podeželja". Gosje letošnje prireditve bodo ponudniki z območja turistične destinacije Dežela Celjska, ki jo predstavlja 21 občin iz subregij: Osrednje Celjsko, Spodnje Savinjsko, Dravinjsko, Kozjansko & Obsotelje, ki bodo prikazali ponudbo tudi v okviru animacijskega programa. Vstop na prireditev, ki se bo odvijala v vsakem vremenu, je prost.

Osnovni cilj prireditve je prispevati k večji prepoznavnosti podeželja in predstavitvi pridelkov, izdelkov in storitev ponudnikov s kmetij. Prireditev je zasnovana na način, ki obiskovalcu ponuja vpogled v ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij, ki se jih seveda lahko tudi kupi. Ob tem je obiskovalec deležen tudi odličnih predstavitev kmetij, turističnih ter ekoloških kmetij in društev ter posameznikov s podeželja. Zanimivo popestritev prireditve nedvomno predstavlja tudi vožnja s pravo kmečko kočijo. Obiskovalci bodo v soboto deležni pestrega animacijskega programa, v katerem bodo nastopili: Ansambel Domen z Vižarji, Ljudski pevci in godci ter TKD Lemberg z lutkovno predstavo Sojenje na prangerju.

Fotografija: Utrinek iz lanskoletne prireditve

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si