O-STA

Oerlikon Systems dobil veliko naročilo največje svetovne livarne, ki proizvaja polprevodnike

BALZER, Lichtenstein - (BUSINESS WIRE) - Oerlikon Systems (SIX:OERL), eden izmed vodilnih dobaviteljev PVD pršilnih sistemov, je prejel naročilo več orodij s strani največje polprevodniške livarne na svetu za sisteme CLUSTERLINE 300II. Te pogodbe povečujejo že obstoječa naročila za iste CLUSTERLINE 300mm sisteme, namenjene za trg embalaže, s strani vodilnih proizvajalcev polprevodnikov iz Južne Koreje in Tajvana.

"Naraščajoče zanimanje za naše CLUSTERLINE izdelke je bilo pričakovano, vendar pa so velika in večkratna naročila presegla naša pričakovanja," je povedal Andreas Dill, vodja Oerlikon Systems. "Zahvaljujoč našim inovativnim čistilnim rešitvam in našemu 'Trajnemu programu izboljševanja', nam je uspelo še dodatno zmanjšati stroške lastništva platform CLUSTERLINE."

CLUSTERLINE 300II, grozdno orodje, oblikovano posebej za napredno embaliranje in metalizacija zadnje strani rezin (za rezine do velikosti 300mm), svoj uspeh dolguje pomembnim konkurenčnim prednostim. Boljši parametri kvalifikacijskih procesov in ugodnejši 'stroški lastništva' podpirajo trditve Oerlikonovih podpornih skupin, da je njihova tehnologija najboljša v svojem razredu.

"Naši napori so usmerjeni v optimizacijo inovativnih rešitev za metalizacijo pod izboklino (UBM), prerazporeditev slojev, metalizacijo zadnje strani rezin in procesiranje ultra tenkih rezin," je dodal Andreas Dill. "Naša optimizacija tega grozdnega orodja tretje generacije je obrodila zanesljivo in zelo fleksibilno platformo z izjemno stroškovno učinkovitostjo - in z izjemno visoko proizvodnjo rezin in enostavnim upravljanjem."

Partnerstvo z DKSH Taiwan kot dodatni faktor uspeha
Dodaten pomemben faktor pri uspehu CLUSTERLINE zadeva lokalne podporne skupine. Od maja 2009 vse marketinške, prodajne in storitvene aktivnosti na pomembnem tajvanskem trgu opravlja DKSH Taiwan. Ekipa DKSH Taiwana tesno sodeluja z Oerlikonovimi razvijalci izdelkov in razvojnimi oddelki, kar ji omogoča, da zagotovi popolne rešitve za obstoječe in potencialne Oerlikonove stranke na Tajvanu.

"Lokalna prodaja ekipe DKSH Taiwan skupaj z našo odlično tehnično podporo, storitvami in marketinškimi zmožnostmi so nam pomagali, da smo pridobili to za Oerlikon Systems pomembno naročilo," je pojasnil dr. Adrian Eberle, predsednik DKSH Taiwan. "Proces selekcije je bil zelo pomemben za najnovejša naročila. CLUSTERLINE se je boril s konkurenčnimi orodji na področjih kvalitete izdelovanja, izkoristka potrošnega materiala in celotnega stroška lastništva. Vse to in že nagrajene storitve, ki jih DKSH Taiwan nudi po nakupu, so na koncu pretehtale!"

Odlična proizvodna tehnologija in Oerlikonova lokalizirana globalna mreža še naprej kažeta pozitivne rezultate na izjemno pomembnem azijskem trgu: "Naš pristop k rešitvam je iz Oerlikona naredil dobavitelja za prihajajočo rast trga," je povzel Andreas Dill.

Oerlikon - Omogoča visoko tehnologijo

Oerlikon (SIX: OERL) je ena najboljših mednarodnih visokotehnoloških skupin na svetu, specializiranih za izdelavo strojev in proizvodne opreme. Podjetje zagotavlja inovativne industrijske rešitve in vrhunske tehnologije za izdelavo tekstila, prevlek iz tankega filma, ter pogonskih, vakuumskih in solarnih energijskih sistemov in nanotehnologije. Kot švicarsko podjetje s 150-letno tradicijo je Oerlikon svetovni akter z več kot 16.000 zaposlenimi na več kot 150 lokacijah v 36 državah. Prodaja je leta 2009 dosegla 2,9 milijarde švicarskih frankov. Podjetje vsako leto vlaga več kot 200 milijonov frankov v raziskave in razvoj s 1.200 strokovnjaki, ki razvijajo nove izdelke in storitve. Podjetje na svetovnih trgih zaseda prvo ali drugo mesto.

O Oerlion Systems

Oerlikon Systems ponuja stroškovno učinkovite in fleksibilne sisteme in procese nanašanja filma na treh ključnih trgih: polprevodniki - z aplikacijami za napredno pakiranje, bralne/pisalne glave trdih diskov, svetlobne diode in mikroelektromehanične sisteme (MEMS).

Optično shranjevanje podatkov - z napredno nanotehnološko metalizacijo blu-ray in DVD diskov. Naš SOLARIS sistem - ki ponuja nizke stroške delovanja in izredno fleksibilnost procesov - predstavlja nov koncept sistema, ki omogoča množično proizvodnjo nanotehnoloških aplikacij. Začetna naročila iz solarne in termoelektrične industrije potrjujejo Oerlikonovo strateško osredotočenost na trge "čiste energije" z aplikacijami za pretvorbo in shranjevanje energije in povečan izkoristek energije.

Leta 2009 je VLSI Research Oerlikono podelil nagrado "Pet zvezdic" kot priznanje za izredno zadovoljstvo njegovih strank. To nagrado podeljujejo le izbrani skupini proizvajalcev polprevodniških sistemov, kar potrjuje naš tehnološki napredek in strogo sledenje ISO standardom za kvalitetno upravljanje in trajnostno naravnane procese izdelave.

Oerlikon Systems, ki ima sedež v Lichtensteinu, ima 200 zaposlenih ter prodajne in storitvene centre v ZDA, Evropi, Kitajski, Tajvanu, Koreji, Singapurju in na Japonskem.

Za več informacij obiščite: www.oerlikon.com/systems

O DKSH
DKSH je vodilna skupina na področju storitev za širitve trga, ki se osredotoča na Azijo. Kot že pove zveza "storitve za širitve trga", DKSH drugim podjetjem in znamkam pomaga, da svoje poslovanje razširijo na nove ali že obstoječe trge.

S 560 poslovnimi lokacijami v 35 državah - 20 v Evropi in v Severni ter Južni Ameriki - in 22.000 zaposlenimi je DKSH med najboljšimi 20 švicarskimi podjetji glede na prodajo in zaposlene. V 2009 so DKSHjevi letni bruto prihodki od prodaje znašali 8.6 milijona švicarskih frankov.

Podjetje ponuja vsakršne kombinacije pridobivanja virov, marketinga, distribucije in storitev po prodaji. Svojim poslovnim partnerjem zagotavlja strokovno znanje kot tudi logistiko na terenu, ki sloni na celotni mreži izvirne velikosti in globine. Poslovna dejavnost je organizirana v štiri specializirane Poslovne enote, ki zrcalijo DKSHjeva strokovna področja: Potrošniško blago, Zdravstvo, Visoko zmogljivi materiali in Tehnologija. Čeprav je DKSH švicarsko podjetje s sedežem v Zürichu, je globoko zasidrano v azijsko-pacifiški regiji. To je posledica več kot 140-letne tradicije poslovanja v tej regiji in z njo.

Za več informacij obiščite: www.dksh.com

Kontakti:

OC Oerlikon Balzers Ltd.
Sven E. Jarby , Head of Marketing & Communications
Business Unit Systems
T +423 388 4878 , F +423 388 5426
sven.jarby@oerlikon.com
www.oerlikon.com
ali
OC Oerlikon Management AG
Burkhard Boendel , Head of Corporate Communications
T +41 58 360 96 05 , F +41 58 360 91 93
pr@oerlikon.com
www.oerlikon.com
ali
DKSH Taiwan Ltd.
Elsie Lien , Head of Communications
T +886 2 8752 7611 , F +886 2 8751 8688
elsie.lien@dksh.com
www.dksh.com
ali
DKSH Holding Ltd.
Martina Ludescher , VP Strategy & Corporate Communications
T +41 44 386 72 08 , F +41 44 386 76 08
martina.ludescher@dksh.com
www.dksh.com