O-STA

Petrol odprl nov bencinski servis v Šibeniku

Šibenik, 11. junij 2010 - Po prevzemu od prejšnjega lastnika in obsežni preureditvi je družba Petrol Hrvatska d. o. o., v okviru širitve mreže bencinskih servisov in krepitve položaja na hrvaškem trgu, odprla nov bencinski servis v Šibeniku, na naslovu Put svete Mare bb.

Nov bencinski servis ponuja voznikom vse, kar potrebujejo za varno in prijetno vožnjo. Poleg najkakovostnejših naftnih derivatov, ki se bodo točili na štirih otokih, opremljenih z osmimi črpalkami, je voznikom na voljo tudi okolju prijaznejši avtoplin (LPG). Po novem je moč na vseh bencinskih servisih Petrola in Euro-Petrola na Hrvaškem kupiti vstopnice za vse koncerte ter kulturne, športne in družabne dogodke. V okviru bencinskega servisa je tudi trgovina velikosti 80 m2, kjer je kupcem na voljo pester izbor najrazličnejših izdelkov in svežih peciv. Preurejena kavarna Laganini ponuja voznikom kotiček za počitek in okrepitev pred nadaljevanjem poti.

"Veseli smo, da lahko prebivalcem in gostom Šibenika ponudimo vrhunsko storitev, po kateri je Petrol znan daleč naokrog. Bencinski servis Šibenik je bil prenovljen v skladu z najvišjimi standardi ter opremljen s sodobno okolijsko in varnostno zaščito, kar bo dodatno okrepilo naš položaj drugega največjega trgovca z naftnimi derivati na hrvaškem trgu," je poudaril predsednik uprave Petrola Hrvatska d. o. o., mag. Ignac Rupar.

Poleg številnih gostov iz političnega in družbenega življenja Šibenika se je svečane otvoritve udeležil tudi župan mesta Šibenik Ante Županović, ki je ob tej priložnosti povedal: "V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da lahko svečano odprem nov Petrolov bencinski servis v Šibeniku, ki je na mestu stare črpalke zažarel v povsem novi preobleki ter bo tako našim prebivalcem kot vsem gostom mesta Šibenik in turistom zagotovil kakovostnejšo storitev ter jim omogočil še prijetnejše življenje in bivanje v našem mestu. Šibenik je mesto z velikim potencialom, a tudi mesto številnih še ne dovolj izrabljenih virov. Želimo mu vrniti sloves, ki mu kot najstarejšemu hrvaškemu mestu na Jadranu tudi pripada. V zadnjem letu je bilo veliko narejenega, vendar pa nas čaka še precej dela. Zaradi tega sem izjemno vesel vsake otvoritve novih ali temeljito prenovljenih objektov, pomembnih tako za gospodarski kot turistični razvoj našega mesta, razvoj cestne infrastrukture pa je nasploh predpogoj za prihod in bivanje turistov ter razvoj gospodarstva na tem območju. Še enkrat čestitam vodstvu Petrola za poslovno odločitev, da pridejo v Šibenik, ob tem pa se nadejam tudi nekaterih novih projektov Petrola na šibeniškem območju."


Družba Petrol Hrvatska d. o. o., ima v svoji maloprodajni mreži skupaj s povezano družbo Euro-Petrol 75 bencinskih servisov na dobro izkoriščenih lokacijah v mestih ter ob avtocestah po skoraj celi Hrvaški. Petrol je na hrvaškem trgu prisoten že od leta 1996, družba pa se je na začetku ukvarjala predvsem z veleprodajo. Odločitev o ustanovitvi lastne maloprodajne mreže sega v leto 1998, podjetje Petrol Hrvatska pa od leta 2002 intenzivneje izvaja investicijsko strategijo na področju maloprodaje. Širitev poslovanja na območju jugovzhodne Evrope bo tudi v prihodnje ena temeljnih usmeritev skupine Petrol.


Podrobnejše informacije o vseh Petrolovih bencinskih servisih na Hrvaškem lahko najdete na spletnem naslovu www.petrol.hr.


Dodatne informacije:
Jan Dobrilovič, Petrol d. d., Ljubljana
+386 1 47 14 288, +386 51 691 223
jan.dobrilovic@petrol.si