O-STA

RealD in UGC združila moči za 3D kino v Evropi

Večletno ekskluzivno sodelovanje za več kot 200 kino platen

NEUILLY SUR SEINE, Francija in LONDON--(BUSINESS WIRE)-- RealD Inc., eno vodilnih svetovnih licenčnih podjetij za 3D tehnologije za kino, elektroniko za široko uporabo in za profesionalne aplikacije, ter UGC, eden vodilnih evropskih kino operaterjev, sta sklenila večletno partnerstvo, namenjeno namestitvi RealD 3D kino tehnologije na 200 UGC platnih širom po Evropi. Namestitev sistemov RealD Cinema se je že začelo in bo pričakovanjih zaključeno prihodnjo zimo.

"Za UGC je prednostna naloga vedno v naših kinematografih strankam ponuditi najboljšo kino izkušnjo in kakovostne storitve," je povedal direktor UGC mreže Jean-Marie Dura. "Izjemno zadovoljni smo, da smo z RealD našli pravega partnerja, ki deli našo vizijo odličnosti in kakovosti. Z njihovo pomočjo bomo našim strankam zagotovili najboljšo, nadgradljivo in najnaprednejšo 3D tehnologijo."

"UGC je izjemno ugleden kino operater z močno prisotnostjo širom Evrope. Zadovoljni smo, da so za svojega ekskluzivnega dobavitelja 3D kino tehnologije izbrali RealD," je povedala direktorica RealD Europe Marlene Songin.

O podjetju RealD Inc.

RealD Inc. je eno vodilnih svetovnih licenčnih podjetij za stereoskopsko oziroma tridimenzionalno tehnologijo. Obsežen portfelj intelektualne lastnine podjetja RealD omogoča vrhunsko 3D izkušnjo gledanja v kinu, doma in drugod. RealD prav tako zagotavlja RealD Format, aktivno in pasivno opremo za oči, ekransko in igralno tehnologijo za proizvajalce elektronike za široko uporabo in za ustvarjalce vsebin in distributerje, s čimer omogoča dobavo in ogled 3D vsebin na televizijskih ekranih z visoko ločljivostjo, na prenosnikih in drugih ekranih. Najsodobnejša 3D tehnologija podjetja RealD je bila med drugim na delu pri pilotiranju robotskega vozila na Marsu, v naglavnih ekranih za vojaška letala in pri robotskih medicinskih posegih. Več informacij o podjetju RealD je na voljo na naslovu www.reald.com ali na www.facebook.com/RealD3D.

O podjetju UGC S.A.

UGC upravlja eno od vodilnih kinematografskih mrež v Evropi. Prisoten je v Franciji, Belgiji, Španiji in Italiji. UGC upravlja okoli 600 kino dvoran in je leta 2009 zabeležil okoli 40 milijonov prodanih vstopnic. Je tudi eden vodilnih akterjev v produkciji in distribuciji evropskih filmov.

Kontakti:

Za medije:

Rick Heineman (RealD)

310-385-4020

rheineman@reald.com

ali

Image 7 (UGC)

+33 1 53 70 74 70

Anne Auchatraire

aauchatraire@image7.fr

flarger@image7.fr