O-STA

Na Starem gradu Celje večer s skupino Mariachi Real Jalisco Havana

Odličen preplet sodobne kubanske in mehiške glasbe

Celje, 1. julij 2010, Zavod Celeia Celje vabi v sredo, 7. 7. 2010, ob 20.00 na Stari grad Celje na večer s skupino Mariachi Real Jalisco Havana.Cena vstopnice: 18 EUR v predprodaji in 22 EUR na da koncerta. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail:tic@celje.si ter TIC Stari grad Celje in eno uro pred koncertom na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. Prireditev se uvršča v sklop prireditev Poletja v Celju, knežjem mestu 2010. Medijski pokrovitelj Poletja v Celju, knežjem mestu 2010: Radio Fanatsy, Novi tednik in Radio Celje. Pokrovitelji: Simbio d.o.o., Geodetski zavod Celje d.o.o., CM Celje d.d., VOC Celje d.d. in Banka Celje d.d..

Skupino Mariachi Real Jalisco je ustanovil leta 1999 trenutni predsednik Leoner Salazar. V tem trenutku so vsekakor najpomembnejša skupina te vrste na Kubi. Njihovo glavno delo izhaja iz tradicionalne in sodobne mehiške glasbe, znajdejo pa se tudi v drugih zvrsteh internacionalne glasbe, klasične simfonične glasbe, izvajajo pa tudi tradicionalno kubansko glasbo, za katero izdelujejo svoje lastne instrumente.

Od ustanovitve so Kubo zastopali na mednarodnem srečanju Mariachy I Charreria, ki se vsako leto odvija v Guadalajari v Mehiki, kamor so kot edini tujci bili povabljeni k sodelovanju na zaključni prireditvi.

Nastopali so na nacionalni televiziji Kube, na več lokalnih kubanskih televizijah in so redni gostje v radijskih oddajah. Prav tako so soavtorji filmske glasbe in sodelujejo pri nekaterih kubanskih filmih in snemanjih različnih zgoščenk.

Fotografija: Člani skupine Mariachi Real Jalisco Havana (iz osebnega arhiva)

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si.