O-STA

Mednarodna izjava za javnost: Sprememba v avstrijskem mednarodnem gradbenem podjetju PORR AG: Karl-Heinz Strauss bo postal novi izvršni direktor

  • Karl-Heinz Strauss združuje podjetnost in strokovnost v panogi in posledično zagotavlja nadaljnji uspešni razvoj PORR.
  • Novi izvršni direktor krepi obstoječe razvojne dejavnosti družbe in bo prenesel dejavnosti s podjetja Strauss & Partner Immonilien GmbH.
  • Karl-Heinz Strauss ima od leta 2009 dvoodstotni delež v družbi PORR, ki ga namerava v prihodnjih mesecih povečati na okrog 5% in dolgoročno na maksimalni delež 10%.

Dunaj, 19. julij 2010 - Po dolgotrajnem večstopenjskem izbirnem postopku je bil izbran nov izvršni direktor družbe PORR AG. V četrtek, 15. julija 2010, je nadzorni odbor soglasno izglasoval Karla-Heinza Straussa. Za gradbeno podjetje, ki kotira na borzi, je to pomemben korak v prihodnost. Za Straussa so značilne uspešna podjetniška dejavnost, strateške sposobnosti, dolgoročna in mednarodna poslovna usmerjenost in dinamična osebnost. Strauss je bil imenovan za izvršnega direktorja in bo nastopil na položaj 13. septembra 2010.

Predsednik nadzornega odbora, Friederich Kadrnoska, je komentiral odločitev z besedami: "S Karlom-Heinzim Straussom smo našli kandidata, ki združuje poznavanje panoge in poslovno znanje. Sooča se z zahtevnimi nalogami nadaljnjega razvoja in širitve poslov družbe PORR."

Karl-Heinz Strauss ne bo povezan s PORR samo kot direktor

Karl-Heinz Strauss bo hkrati postal izvršni direktor in lastnik deleža: z nakupom ali prenosom dejavnosti s podjetja Strauss & Partner Immobilien GmbH, se bo njegov vložek v PORR povečal s trenutnih 2% na okrog 5% in dolgoročno na maksimalnih 10%. To pomeni, da bo uspešen in izkušen podjetnik predsedoval vodstveni ekipi družbe PORR - princip, ki se je že izkazal za uspešnega pri velikih podjetjih v gradbeni industriji.

Karl-Heinz Strauss je svojo izvolitev za izvršnega direktorja komentiral z besedami: "Zadovoljen sem z zaupanjem, ki mi ga je izkazal nadzorni odbor. Nekaj posebnega je kot izvršni direktor in delničar oblikovati prihodnost enega največjih avstrijskih podjetij."

Lastniki vidijo potrditev usmeritve

Večinski lastnik družbe PORR je konzorcij, ki ga sestavljata Skupina B&C Group in Skupina Ortner Group. Klaus Ortner, upravni partner skupine Ortner Group, razlaga: "Preteklost Karla-Heinza Straussa je preteklost uspehov podjetnika in direktorja v korporativnem okolju, ki je hkrati absolutni poznavalec gradbene panoge. Ne bi si mogli zamisliti boljšega kandidata za ta položaj."

Michael Junghans, administrativni vodja družbe B&C Industrieholding, izjavlja: "Dolgoročna promocija PORR kot močnega avstrijskega podjetja je za nas povsem osrednjega pomena. Sodelovanje s skupino Ortner Group si zastavlja prav ta cilj."

O Karlu-Heinzu Straussu

Karl-Heinz Strauss izhaja iz področja preprodaje nepremičnih in zemljišč. Do imenovanja na mesto izvršnega direktorja PORR je deloval neodvisno s podjetjem Strauss & Partner. Eden njegovih najbolj prestižnih projektov je Euro Plaza v Wienerbergu, največji več-stavbni pisarniški kompleks na Dunaju. Do leta 2000 je Strauss deloval na različnih položajih za banko Raiffeisen Zentralbank, tudi na področjih gradnje in zemljišč. Poleg osnovne izobrazbe iz gradbenega inženiringa je študiral tudi na Harvardski univerzi, šoli menedžmenta v St.Gallenu in opravil napreden program menedžmenta na poslovni šoli INSEAD ter tečaj MBA na IMADEC univerzi. 49-letnik je poročen in ima dva otroka.

O PORR AG

Z dobičkom okrog 3 milijarde evrov v letu 2009 in 12.000 zaposlenimi je skupina PORR Group eno največjih gradbenih podjetij v Avstriji, z močnim položajem v Bolgariji, Bosni in Hercegovini, Republiki Češki, Švici, Nemčiji, Franciji, na Madžarskem in Hrvaškem, v Litvi in Črni gori, na Poljskem, v Romuniji, Srbiji, Sloveniji, na Slovaškem in v Ukrajini.

Fotografije so na voljo na strani: http://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20100715_OTS0085

Naslov za vprašanja:

currycom communications GmbH

Mariahilfer Straße 99, 1060 Vienna

Phone: +43 (1) 599 50, Fax: +43 (1) 599 50-509

Kontaktna oseba:

Tina Eggl

Mobile: +43 (676) 849 050 34

Email: tina.eggl@currycom.com

PORR AG

Dir. Prok. Rolf Petersen

Group Management

Phone: +43 (50) 626-1199

Email: rolf.petersen@porr.at