O-STA

Stari grad Celje bo gostil Brencl bando

Glasbena zgodba potegnjena iz korenin, ki so vsajene v slike naše preteklosti

Celje, 21. julij 2010, Zavod Celeia Celje vabi v torek, 27. julija 2010, ob 20.00 na Stari grad Celje na koncert Brenclove bande, ki jo sestavljajo Polona Žalec-violina in vokal /Rok Šinkovec-harmonika in vokal / Matija Krivec-kontrabas in vokal ter Andrej Boštjančič- kitara in vokal. Cena vstopnice znaša ceno dnevne vstopnine na Stari grad Celje: 2 EUR. V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu. Medijska pokrovitelja Poletja v Celju, knežjem mestu 2010: Radio Fantasy ter Novi Tednik & Radio Celje. Pokrovitelji: Simbio d.o.o., Geodetski zavod Celje d.o.o., CM Celje d.d., VOC Celje d.d. in Banka Celje d.d..

Zgodba, potegnjena iz korenin, ki so vsajene v slike naše preteklosti. Kot nekaj, kar nas preganja, nam ne da miru, a je vseeno tako sladko, da ko enkrat slišimo, ne moremo pozabiti. S svojim nežno surovim vrtincem zvokov nam spodnese tla pod nogami in nas povzdigne v čutna obdobja, ki lebdijo nekje med zemljo in nebom, neskončnim domom svobode.

Čeprav uporabljajo povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, so oblikovali povsem originalen zvok. Njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

Na fotografiji: Člani skupine Brencl banda (iz arhiva skupine)

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, mobi: 051 681 997, e-mail:jerneja.kolar@celje.si