O-STA

Pomoč za kardiovaskularni sistem: Prenosna naprava, ki rešuje življenja

Napotek: Slikovno gradivo je na voljo preko evropske fotografske agencije Epa, brezplačno pa si ga lahko naložite na:

http://www.presseportal.de/pm/81043?keygroup=bild -

Vsako leto v svetu za boleznimi srca in ožilja umre 17,5 milijona ljudi. Hitra priključitev na mehanični cirkulacijski sistem pa lahko bolniku reši življenje.

Nemški proizvajalec medicinske opreme MAQUET Cardiopulmonary AG je razvil doslej najbolj kompakten in najlažji podporni sistem za srce in pljuča za mobilno uporabo. Prenosni sistem CARDIOHELP nadomešča in nadzoruje bolnikov krvni obtok in delovanje pljuč izven telesa in zagotavlja oskrbo s kisikom ter zmanjšanje CO2.

Sistem je prejel certifikat CE. Nadzor delovanja sistema v 18 bolnišnicah v devetih državah je potrdil njegove prednosti. Še preden je izdelek prišel na tržišče, ga je s pridom uporabljalo že kakšnih 25 bolnikov. Od konca julija 2010 bo sistem CARDIOHELP v prodaji povsod po svetu.

Mnogi ljudje z boleznimi srca in ožilja doživijo kardiogeni šok, ker njihovi vitalni organi ne dobijo dovolj kisika. Sistem CARDIOHELP ponuja pomoč, ki lahko reši življenje in ki je bila do sedaj dostopna le v obliki 250-kilogramskih naprav za srce in pljuča.

Novi sistem, kakršnega še ni bilo, ni večji od kosa ročne prtljage, tehta pa le kakšnih 10 kg. Znotraj bolnišnice ali med bolnišnicami ga lahko nosi ena sama oseba. Kot prvi prenosni sistem pomoči pa ima dovoljenje za transport na daljših relacijah in za prevoz z letalom.

Sistem CARDIOHELP je hitro pripravljen za uporabo pri bolnikih, ki potrebujejo podporo delovanja srca in/ali pljuč pri operacijah srca, zdravljenju srčnih bolezni, intenzivni negi in pri nudenju nujne medicinske pomoči. Sistem je cenovno ugodnejši od drugih že uveljavljenih načinov zdravljenja, ponuja pa tudi nov način mehanične pomoči pri težavah s krvnim obtokom, ki odpira nove možnosti za zaščitno ventilacijo. Ker je količina krvi zunaj telesa minimalna, je pritisk na bolnika manjši.

Besedilo o izdelku http://www.presseportal.de/go2/Product_text

Besedilo o podpori pri boleznih srca in ožilja

http://www.presseportal.de/go2/Cardiopulmonary_support_text

Besedilo o kardiologiji http://www.presseportal.de/go2/Cardiology_text

Kontakt za medije:

MAQUET Cardiopulmonary AG

Hechinger Strasse 38

72145 Hirrlingen, Nemčija

Marcus C. Felstead

Tel.: +49 (0)7478 921-205

E-pošta: Marcus.Felstead@maquet-cp.com