O-STA

Družba CaridianBCT predstavlja posodobljeno različico avtomatiziranega sistema za zbiranje krvi Trima Accel®

Bolj učinkoviti postopki izboljšujejo produktivnost centrov za odvzem krvi

Lakewood, Colorado, ZDA - (Business Wire) - Družba CaridianBCT, vodilni svetovni dobavitelj tehnologije, izdelkov in storitev za krvne banke, transfuzijsko medicino in celično terapijo, je na svetovnem trgu ponudila 6. različico avtomatiziranega sistema za zbiranje krvi Trima Accel®. Najnovejša različica najpomembnejše avtomatizirane platforme za zbiranje krvi omogoča bolj učinkovite postopke in možnost znižanja stroškov za stranke po celem svetu.

Kot del zavezanosti, da prisluhne strankam in neprestano izboljšuje izdelke in storitve, je CaridianBCT posodobila Trima Accel sistem z dodatnimi funkcijami, ki povečujejo vsestransko uporabnost sistema, med njimi še posebno Auto RBC. Za izboljšanje učinkovitosti postopkov v centrih za odvzem krvi nova Auto RBC funkcija avtomatizira levkoredukcijo (odstranitev belih krvničk iz krvi) rdečih krvnih celic (RBC), zato dodatna laboratorijska obdelava levkoreduciranih RBC produktov, ki so pripravljeni za shranjevanje, ni potrebna. Z novimi zasnovami plazma in RBC produktov in produktov krvnih diskov lahko centri za odvzem krvi izberejo katerokoli kombinacijo komponent v enem sistemu, ki je enostaven za uporabo. Rezultat tega je poenostavljeno upravljanje in izboljšana splošna učinkovitost.

"Sistem Trima Accel je odlična multifunkcijska platforma, ki že vrsto let služi našim ciljem in zahtevam," je dejal Dr. Peter-Olof Forsberg, direktor in medicinski svetovalec v bolnišnici v Karlstadu na Švedskem. "Zelo smo zadovoljni z najnovejšo različico in posodobljenimi funkcijami, vključno z večjo prilagodljivostjo in enostavnostjo uporabe, komponento Auto RBC in sposobnostjo, da izboljša učinkovitost vseh naših postopkov."

"Pri naših laboratorijskih tehnikih na inštitutu Missisippi Blood Services smo ugotovili znatno izboljšanje produktivnosti ob uporabi posodobljenega Trima sistema, ki hkrati znižuje tveganje človeške napake in skrajša čas, ki ga mora osebje preživeti z darovalci," je dejala Missie Bray, specialistka za tehnične projekte pri Mississippy Blood Services.

"Ponosni smo, da lahko danes na trgu edini ponudimo napravo za odvzem krvi s takšno prilagodljivostjo, kot jo zahtevajo naše stranke za popoln spekter kombinacij krvnih komponent," je dejal Bob Cole, višji podpredsednik oddelka Automated Collections pri družbi CaridianBCT. "Naš prilagodljiv pristop k zagotavljanju najvišje ravni podpore strankam v kombinaciji z novimi dodatki k sistemu Trima Accel bo zagotovila vrhunske rezultate za kar najboljšo produktivnost centra za odvzem krvi."

Hkrati z posodobljenim Trima Accel sistemom je CaridianBCT na trgu ponudil še izboljšano različico informacijskega sistema Vista (Različica 3.2). Sistem Vista, ki je na voljo na izbranih trgih, avtomatizira status primernosti krvodajalcev, medtem pa hkrati omogoča nenehno spremljanje zbiranja krvi in osrednje upravljanje prioritete postopkov. Z novimi pridobitvami, vključno z razširjeno laboratorijsko kapaciteto in izboljšanim upravljanjem podatkov, nadgrajeni Vista sistem še razširja kapacitete novega Trima Accel sistema.

O družbi CaridianBCT

CaridianBCT je vodilni dobavitelj inovativnih tehnologij in storitev na svetu, ki je specializiran za sisteme avtomatiziranega zbiranja krvi, terapevtskega odvzema krvi in celične terapije, krvne procese in tehnologije za zmanjševanje patogenov. Družba pacientom služi preko svoje zaveze "Za boljšo kri in boljša življenja" in z razvijanjem ter trženjem produktov, ki služijo strankam po vsem svetu, ki se ukvarjajo s krvnimi bankami, terapevtskim odvzemom krvi in transfuzijsko medicino. Za več informacij obiščite spletno stran: www.caridianbct.com.

Kontakt:

CaridianBCT
Lisa Hayes, Direktorica za globalno podjetniško trženje in komunikacije
Mobilni telefon: +1 303.408.0825
press@caridianbct.com