O-STA

Petrol prevzel tudi Osiješki Butan d.o.o.

Ljubljana/Osijek, 18. avgust 2010. -Petrol je prevzel hrvaško podjetje Butan, d.o.o. s sedežem v Osijeku, ki se ukvarja s prodajo in distribucijo utekočinjenega naftnega plina (UNP). S tem nakupom Petrol uspešno nadaljuje načrtovano strategijo regionalnega širjenja in utrjevanja tržne pozicije na področju prodaje plina v sosednji državi. To je že njegov drugi prevzem na Hrvaškem po uspešni akviziciji podjetja Jadranplin iz Drniša meseca junija, ko je Petrol postal 51 odstotni lastnik te družbe.

Podjetje je zdaj v 100 odstotni lasti družbe Petrol in je preimenovano v Petrol Butan Osijek. Podjetje razpolaga s polnilnico jeklenk za plin, ima skladišče za utekočinjeni naftni plin in polnilnico za avtoplin. Cilj skupine Petrol je doseči prodajo 20.000 ton UNP v naslednjem letu in v okviru svoje prodajne infrastrukture s pomočjo maloprodajne mreže oskrbovati in zadostiti vse obstoječe ter prihodnje potrebe po UNP na območju Slavonije in celotne Hrvaške.

"Akvizicija osiješkega Butana je pričakovan korak v utrjevanju naše tržne pozicije na področju vele in maloprodaje UNP in tudi na celotnem hrvaškem energetskem tržišču. Butan je podjetje, ki si je s svojim dokazanim desetletnim kakovostim delovanjem pridobilo zaupanje številnih kupcev in lokalne skupnosti, zato ne dvomimo, da bomo tudi kot novi lastnik to zaupanje upravičili, še več, trudili se bomo raven kakovosti dvigniti še na višji nivo", je ob prevzemu povedal Aleksander Svetelšek, predsednik uprave družbe Petrol.

Skupina Petrol, ki na Hrvaškem posluje prek dveh podjetij, Petrol Hrvatska d.o.o. i Euro-Petrol, d.o.o. iz Rijeke, je drugi največji trgovec na hrvaškem tržišču naftnih derivatov. Poleg stalnega širjenja maloprodajne mreže bencinskih servisov, Petrol aktivno deluje tudi na področju vzpostavljanja celotne prodaje in distribucije plina. S pomočjo mreže 77 bencinskih servisov, ki so na frekvenčnih lokacijah po državi, želi Petrol zagotoviti optimalno logistiko, distribucijo in prodajo UNP po vsej Hrvaški.

Aktivnosti skupine Petrol na hrvaškem tržišču so del sprejete korporativne strategije, ki predvideva utrjevanje njegove pozicije na področju naftno-trgovske dejavnosti in agresivno širjenje poslovanja na vseh trgih JV Evrope.

Dodatne informacije:

Mag. Aleksander Salkič, Odnosi z javnostmi, Petrol, d.d., Ljubljana

+386 1 47 14 581, 041 789 609

petrol.pr@petrol.si