O-STA

Srečanje kluba OperaBalet ob začetku nove sezone

SNG Opera in balet Ljubljana je pred četrtkovo (9.9.) premiero opere Giacoma Puccinija Manon Lescaut pripravilo srečanje članov kluba OperaBalet, na kateri so predstavili nastajanje opere, umetniško ekipo in spregovorili o dejavnosti kluba v prihodnje.

Srečanja se je udeležilo več kot sto članov kluba.

Vodja kluba OperaBalet Tatjana Ažman je za omizje povabila ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana Mitjo Bervarja, režiserja Giulia Ciabattija, kostumografinjo Chiaro Barichello, sopranistki Mileno Morača in Sofio Soloviy, tenorista Branka Robinšaka in Carla Barricellija ter strokovna sodelavca Nevenko Verstovšek in Kristjana Ukmarja.

Po besedah ravnatelja nacionalne operne hiše Mitje Bervarja je klub pomembna vez s prijatelji opere in baleta, zato nameravajo njegovo delovanje še okrepiti in pritegniti nove člane. Med številnimi dejavnostmi, ki jih imajo v načrtu so med drugim srečanja z umetniki in umetniškim vodstvom hiše, spoznavanje ozadja nastajanja predstav, obiski zanimivih umetniških dogodkov v tujini in ugodnosti pri nakupu vstopnic.

Klub OperaBalet tako vse bolj postaja stičišče ljubiteljev operne in baletne umetnosti, ki si poleg obiska predstave želijo bolj poglobljenega vpogleda v zakulisje ustvarjalnega procesa.