O-STA

Peachtree Software Inc. pooblastilo podjetje Anter d.o.o. za razvoj in trženje v Sloveniji

Največje ameriško podjetje za razvoj in prodajo računalniških programov za vodenje poslovanja malih podjetij Peachtree Software Inc. je s posredovanjem podjetja ITC Inc. (oba iz Atlante USA) podpisala dolgoročno pogodbo o nadaljevanju razvoja njihovega programa Peachtree Complete Accounting + Time and Billing za slovenski trg.

Razvoj in trženje bo v Sloveniji opravljalo podjetje ANTER d.o.o. družba za informacijsko tehnologijo iz Ljubljane.

ANTER d.o.o. že zaključuje razvoj zadnje ameriške verzije tega programa in napovedujejo izid programa PCA 3000 ( tako se bo imenoval nov proizvod) v zadnjem četrtletju tega leta. Program PCA 3000 bo na slovenski trg prinesel veliko koristnih rešitev za lastnike in poslovodje malih podjetij in samostojnih podjetnikov.

Program PCA 3000 bo tako kot sedaj PCA 2000 enostaven za uporabo, vendar z večjo podporo za programe iz družine Microsoft Office, najnovejša 32 bitna tehnologija pa omogoča hitrejši odziv na zahteve uporabnikov po posebnih rešitvah.

ANTER d.o.o. bo še naprej vzdrževal dosedanji program PCA 2000, saj je le ta zaradi svoje enostavnosti in stabilnosti najbolj primeren za tiste uporabnike, ki se prvič srečujejo z računalniško podprtim poslovanjem v Windows okolju.

S podpisom te pogodbe se odpirajo možnosti širitve tudi na tuje trge predvsem v jugovzhodno Evropo, vse pa je odvisno od zainteresiranosti domačih in tujih investitorjev.