O-STA

Nagrajenci festivaka LUTKE 2010

Nagrado Mali princ za najboljšo predstavo v celoti prejme uprizoritev Pisatelj skupine Ulrike Quade z Nizozemske. Uprizoritev na izjemno subtilen način govori o tesnobni človeški in umetniški eksistenci. Odlikujeta jo svojevrsten gledališki rokopis in uporaba številnih odrskih sredstev, pri čemer pa je lutka glavni element vizualne in besedne naracije.

Specialno nagrado žirije prejme uprizoritev Štirje muzikanti Lutkovnega gledališča Ljubljana iz Slovenije. Predstavo odlikujeta zanimiva scenska postavitev ter inovativen stik z najmlajšim občinstvom. Njene pomembne odlike so tudi energija, svežina, humor in veselje.

Nagrado za izvirnost prejme uprizoritev Nesrečno dvorjenje Dona Cristobala skupine Cie Pelele iz Francije. Gre za odlično odrsko realizacijo znamenitega motiva, ki se izključno s klasičnimi sredstvi lutkovnega gledališča poslužuje izvirnih interpretacijskih rešitev ter se aktualno poigrava tako s tematiko kot s formo.

Nagrado za skupinsko igralsko kreacijo prejme uprizoritev Zlatolaska gledališča Drak iz Češke republike. Izvrsten igralski sekstet virtuozno in s preprostimi izpovednimi gledališkimi in igralskimi sredstvi animira, zabava in začara občinstvo ter obenem ustvarja nekakšno gledališče v gledališču.

Nagrado občinstva prejme predstava Žabec gledališča Gioco Vita iz Italije.

Člani žirije:

Jaroslaw Antoniuk

Nina Malikova

Alja Predan