O-STA

Petrolove investicije za še boljše storitve v BiH

Banja Luka, 22. september 2010 - Petrol BH Oil Company d.o.o., članica skupine Petrol, je v Banja Luki slovesno odprla dva popolnoma prenovljena bencinska servisa. S prenovljenima objektoma bo Petrol zagotavljal še boljšo in učinkovitejšo storitev na območju Banja Luke.

Strategija družbe Petrol predvideva utrditev njenega položaja na področju naftno-trgovske dejavnosti na slovenskem trgu in agresivno širitev poslovanja na trge JV Evrope v smeri razvoja in izboljšanja tržnega položaja. Odprtje dveh prenovljenih bencinskih servisov tako dokazuje pomembnost trga Bosne in Hercegovine za Slovensko energetsko družbo, ki ima v tej državi mrežo štiridesetih bencinskih servisov.

Petrol aktivno prenaša dobro poslovno prakso tudi na tuje trge. Skupaj s prenovitvijo servisov je namreč uporabnikom kartice Magna za pravne osebe omogočeno spremljanje porabe preko interneta. Tudi sicer družba Petrol ves čas prenaša visoke standarde in dobro poslovno prakso z domačih bencinskih servisov na vse servise skupine Petrol, ki s svojimi prodajnimi mesti deluje v kar petih državah Jugovzhodne Evrope.

Aleksander Malahovsky, direktor PETROL BH Oil Company je pred navzočimi gosti še posebej poudaril: "S skrbnim spremljanjem potreb kupcev v Bosni in Hercegovini nenehno oblikujemo dodatne vsebine v ponudbi, skladno z najnovejšimi trendi in zahtevami proizvajalcev motornih vozil, vzporedno z začetkom prodaje nove generacije goriv, ki izpolnjujejo standard EURO 5 emisijske norme."

Celotno poslovanje skupine Petrol je zasnovano na spodbujanju poslovne odličnosti oziroma na spremljanju in upoštevanju sodobnih tržnih zahtev s področja zagotavljanja storitev, informacijske tehnologije in zaščite okolja, kakor tudi na ugotavljanju potreb lokalnih skupnosti in družbeno odgovornem delovanju. Slovesnost je bila tudi priložnost za podelitev brezplačnega goriva za avtomobile združenja "ISKRA", ki podpira obolele za rakom dojke, za enoletno obdobje, in na ta način prispevati k delu združenja.

Gospa Azra Ikalović, predsednica združenja ISKRA je pri prevzemanju donacije povedala: "V Bosni in Hercegovini letno zboli za rakom na dojki okoli 1.300 žensk, v Republiki Srbski 400, v Banja Luki pa je trenutno okoli 200 obolelih. Vsaka pomoč združenju, tako tudi Petrolova, je izjemno pomembna za nas, saj nam omogoča organizacijo dejavnosti, katerih namen je pomoč ženskam v boju proti tej zahrbtni bolezni."

Podjetje Petrol BH Oil Company, d. o. o. deluje že od začetka leta1999, ko je bilo ustanovljeno za samostojen nastop na področju veleprodaje in maloprodaje trdih, tekočih in plinastih goriv ter podobnih proizvodov na trgu Bosne in Hercegovine, ki jih ponuja v svoji mreži 40 bencinskih servisov.

Dodatne informacije:

Jan Dobrilovič,

jan.dobrilovic@petrol.si,

t +386(1)4714 288, m +384(0)51 691 233