O-STA

Mercedes-Benz na "Mondial de l'Automobile" 2010 v Parizu

"Liberté, Egalité, E-Mobilité" - uvod v drugo avtomobilsko revolucijo

Dodatne informacije: slika je na voljo preko agencije epa european pressphoto agency in jo lahko brezplačno naložite na:

http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=68912 -

Pariz, Francija - Mercedes-Benz, izumitelj avtomobila, začenja z dejavnostmi okoli 125. obletnice avtomobila s pogumnim pogledom naprej. 29. januarja 2011 bo minilo 125 let odkar je Carl Benz vložil patent prvega avtomobila, trikolesnika "Tricycle", Gottlieb Daimler pa je medtem razvijal prvi štirikolesni avtomobil. Tako sta izumitelja vsak zase položila temelje sodobnemu avtomobilu in motoriziranim osebnim prevoznim sredstvom.

"Izum Daimlerja in Benza je spremenil svet in vplival praktično na vsa področja vsakanjega življenja," je dejal predsednik upravnega odbora Daimler AG in vodja podjetja Mercedes-Benz Cars, dr. Dieter Zetsche, na predvečer pariškega avtomobilskega sejma v premierni kinodvorani UGC Normandie na Champs-Elysées. "Zdaj v drugo izumljamo avto. Posledice pa bodo ponovno revolucionarne." Zvest motu "Liberté, Egalité, E-Mobilité" (Svoboda, enakost, e-mobilnost) je Zetsche opisal vlogo avtomobila v sodobni družbi, skupno povpraševanje po avtomobilih na rastočih trgih, kot so Kitajska, Rusija in Indija ter predstavil Mercedes-Benzove rešitve za trajnostno mobilnost.

Kontakti:

Christoph Horn, Tel: +49 711 17-75841, christoph.horn@daimler.com

Marc Binder, Tel: +49 711 17-41349, marc.binder@daimler.com