O-STA

IUNIKA predstavlja starševski nadzor Parental Bourder (PaBo), čip z 99.99-odstotno učinkovitostjo

* PaBo, je edini izdelek na svetu, ki nudi rešitev na osnovi programske in strojne opreme
* Sistem je dostopen tudi v obliki licence za kupce, ki bi želeli čip ali IP vgraditi v katerokoli napravo z dostopom do interneta.

MADRID, Španija--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje IUNIKA je razvilo in patentiralo čip Parental Bourder (PaBo), edini SOC za starševski nadzor, ki temelji na programski in strojni opremi. PaBo nudi 99.99-odstotno zanesljivo rešitev za izdelovalce elektronskih naprav (osebnih računalnikov, mobilnega računalništva itd.), ki mladoletne osebe in tudi druge specifične skupine uporabnikov ali posameznike ščiti in nadzoruje pri dostopu do spleta. Čip ni odvisen od arhitekture procesorja in ga je možno vgraditi v obstoječe naprave.

Na svetu ima trenutno dostop do interneta približno 800 milijonov mladoletnih oseb*. Število iz dneva v dan hitro narašča, prav tako tudi možnosti dostopa. Mladoletniki dostopajo do interneta doma ali v izobraževalnih ustanovah, pri čemer vsebine, do katerih dostopajo, sooblikujejo njihov razvoj in način življenja. Žal so jim prosto dostopne tudi vsebine za odrasle, ki za mladoletnike niso primerne, zaščiteni pa niso niti njihovi osebni podatki, ki jih na spletu lahko izkoristijo različne kriminalne združbe.

PaBo nudi staršem in pedagoškim delavcem možnost konfiguracije elektronskih naprav, tako da lahko omejijo dostopne vsebine kot tudi zaščitijo uporabnikovo zasebnost. Možnosti konfiguracije vključujejo parametre, kot so starost, uporabnikovo okno in začasne omejitve, s katerimi mladoletne osebe s čipom PaBo zaščitimo pri dostopu do interneta. PaBo dovoljuje, da ustvarite do štiri različne profile, s čimer je olajšan dostop do naprave več osebam.

S pomočjo programske opreme Protectto lahko starši ustvarijo model naprave za specifičnega uporabnika in podatke shranijo na čip. Ker lahko shranjene podatke spreminja samo tehnično osebje podjetja IUNIKA, je mladoletnim osebam onemogočeno kakršnokoli spreminjanje nastavitev. Edino čas uporabe in okno naprave je možno spreminjati neposredno preko digitalnega ključa USB.

Projek PaBo razvijajo v Tehnološkem parku "Fuente Alamo" v španski Mauriciji, ki je eno glavnih raziskovalnih in razvojnih središč visoke tehnologije v Evropi.

* Vir: http://www.globalissues.org/

O podjetju IUNIKA

IUNIKA je veliko več kot klasični izdelovalec elektronski naprav; IUNIKA se osredotoča na nov, popolnoma inovativen projekt, ki je rezultat kombiniranja tehničnih komponent in programske opreme v raznolike platforme, ki uporabnikom in razvojnim strokovnjakom nudi neskončno število rešitev za vse njihove specifične potrebe.
IUNIKA je pred kratkim podpisala pogodbo s podjetjem MIPS Technologies, s katerim je pridobila svetovno licenco za proizvodnjo mikroprocesorjev arhitekture MIPS. Sporazum poslovni korporaciji IUNIKA tako omogoča uporabo arhitekture mikroprocesorjev podjetja MIPS Technologies v vseh novih razvojnih projektih.

http://www.iunika.com

Video:http://www.youtube.com/watch?v=JB5WemvM3Bs&feature=player_embedded

Slike/multimedijske vsebine dostopne na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6474488&lang=en

Kontakt
IUNIKA
Zlatka Zamova, +34 91 000 54 36
info@iunika.net


Sporočilo za javnost si lahko v izvirniku pogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20101019007674/en