O-STA

Garmin in ASUS z novo strategijo za mobilne naprave

SCHAFFHAUSEN, Švica & TAIPEI, Tajvan--(BUSINESS WIRE)-- Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN) in ASUSTeK Computer Inc. (TAIEX: 2357) sta danes sporočila strateško odločitev, da bosta spremenila sedanji poslovni model razvoja mobilnih naprav z navigacijo pod skupno blagovno znamko. Podjetji ne bosta uvajali novih skupnih modelov, bosta pa še naprej prodajali in nudili podporo za obstoječe modele. ASUS bo razvijal in proizvajal nove modele telefonov pod blagovno znamko ASUS, določeni modeli pa bodo imeli prednaloženo navigacijo Garmin in lokacijske aplikacije (LBS). Garmin bo razširil razvoj aplikacij za mobilne naprave in namerava navigacijo in ostale aplikacije ponujati v spletnih trgovinah z aplikacijami.

Odkar sta podjetji februarja 2009 naznanili strateško partnerstvo, sta razvili in začeli prodajati šest naprav. Produkti so v številnih državah na voljo pri operaterjih in v maloprodaji. Garmin in ASUS še naprej dajeta velik pomen podpori uporabnikom, zato bodo za lastnike Garmin-Asus naprav še naprej na voljo tehnična podpora, posodobitve programske opreme in/ali snemljive vsebine, ki jih bosta glede na regijo zagotavljala ASUS ali Garmin.

Dodatne podrobnosti o časovnicah prihodnjih produktov bosta ASUS in Garmin razkrila, ko bosta 28. oktobra 2010 oziroma 3. novembra 2010 predstavila podatke o poslovanju za tretje četrtletje.

O Garmin-Asus

Garmin-Asus je skupna blagovna znamka, ki temelji na strateškem zavezništvu ter Garminu Ltd. in ASUSTeK Computer Inc. omogoča združitev dopolnjujočih se virov za razvoj vrhunskih mobilnih naprav z navigacijo.

O podjetju Garmin Ltd.

Garmin Ltd., ki je skupaj s svojimi podružnicami vodilni ponudnik satelitske navigacije na svetu, že od leta 1989 razvija, proizvaja, trži in prodaja navigacijske, komunikacijske ter informacijske naprave, ki večinoma temeljijo na GPS tehnologiji. Garminovi proizvodi se uporabljajo v avtomobilizmu, mobilni in brezžični komunikaciji, rekreaciji na prostem, pomorstvu, letalstvu in aplikacijah proizvajalcev originalne opreme (OEM). Družba Garmin Ltd. je registrirana v Švici, njene glavne podružnice pa se nahajajo v Združenih državah Amerike, na Tajvanu in v Veliki Britaniji. Za več informacij obiščite Garminovo virtualno tiskovno središče na naslovu www.garmin.com/pressroom ali kontaktirajte Oddelek za odnose z javnostmi na telefonski številki 913-397-8200.

O podjetju ASUS

ASUS je eno izmed vodilnih podjetij v novem digitalnem obdobju. Z več kot deset tisoč zaposlenimi po vsem svetu in vrhunsko ekipo za raziskave in razvoj je podjetje leta 2008 zabeležilo prihodke v višini 8,1 milijarde dolarjev. ASUS je uvrščen med deset najboljših IT družb na lestvici Infotech 100, ki jo objavlja BusinessWeek in na katero se uvršča že 11. zaporedno leto. Wall Street Journal Asia je ASUS izbral za najboljše podjetje po kakovosti in storitvah.

ASUS je registrirana blagovna znamka podjetja ASUSTeK Computer Inc. Garmin je registrirana blagovna znamka podjetje Garmin Ltd. Vse druge zaščitene blagovne znamke, imena produktov, blagovne znamke in storitvene znamke so last njihovih lastnikov. Vse pravice pridržane.

Obvestilo o napovedih o prihodnosti:

Ta izjava za javnost vsebuje izjave o prihodnosti glede Garmina Ltd. in njegovega poslovanja. Te izjave temeljijo na trenutnih pričakovanjih poslovodstva. Dogodki in okoliščine v prihodnosti, o katerih govori ta izjava za javnost, se morebiti ne bodo uresničili oziroma se lahko bistveno razlikujejo od dejanskih rezultatov zaradi znanih ali neznanih tveganj in negotovosti v zvezi z Garminom, kar brez omejitev vključuje faktorje tveganja, navedene v poslovnem poročilu za četrtletje, ki se je končalo 26. junija 2010 in ga je Garmin na obrazcu 10-Q predložil ameriški Komisiji za trg vrednostnih papirjev (referenčna številka 0-31983). Kopija izpolnjenega obrazca je na voljo na www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html. Izjave o prihodnosti se ne morejo šteti kot zagotovilo. Izjave o prihodnosti se nanašajo na datum, na katerega so podane, in Garmin ne prevzema nikakršne odgovornosti, da bi zaradi novih informacij, bodočih dogodkov idr. te izjave javno posodabljal ali spreminjal.

Kontakti

Garmin International Inc.
Ted Gartner ali Jessica Myers, 913-397-8200
media.relations@garmin.com
ali
ASUSTeK Computer Inc.
Jessie Lee, 886-2-28943447
Jessie1_Lee@asus.com



Ta izjava za javnost je na voljo tudi na:
http://www.businesswire.com/news/home/20101025007377/en