O-STA

LGL - vabilo na tiskovno konferenco

V sredo, 3. novembra 2010, ob 13:00 uri vas vljudno vabimo na tiskovno konferenco v Lutkovno gledališče Ljubljana, kjer vam bomo predstavili premiero

Janja Vidmar: PINK

Režija: Iztok Valič

Dramatizacija: Tamara Matevc

Priredba: Metka Damjan, Alenka Tetičkovič, Iztok Valič

Dramaturgija: Jera Ivanc

Scenografija: Jože Logar

Kostumografija: Leo Kulaš

Glasba: Bojan Jurjevčič - Jurki

Lektura: Metka Damjan

Asistentka dramaturgije: Katarina Koprivnikar

Asistentka kostumografa: Emina Kaliman

Oblikovanje luči: Srečo Brezovar

Videoprodukcija: Mateja Toplak

Nastopa: Alenka Tetičkovič

Zahvaljujemo se glasbeni skupini Dan D in Klemnu Dvorniku za dovoljenje za uporabo videospota in skladbe Lep dan za smrt, Partizanskemu pevskemu zboru, Jožici Leskovar in Jožici Hafner (RTVSLO), OŠ Bojana Ilicha, Prvi gimnaziji Maribor in Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana.

Pred nami je prva premiera Dramskega odra za mlade v sezoni 2010/11: mladinska mono-stand-up-drama "Pink" v izvedbi Alenke Tetičkovič in režiji Iztoka Valiča, ki je nastala po nagrajenem (Večernica 2008) istoimenskem mladinskem romanu mariborske pisateljice Janje Vidmar. Precej avtobiografski gledališki komad govori o odraščanju v socialističnih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, a ni nostalgičen in ne nosi težkih kamnov na hrib, da bi črkoval T-I-T-O. "Pink" je predstava vsakogaršnje mladosti. Janca Vidner, osrednji lik monodrame, se v Alenki spretno vrti skozi zadrege odraščanja, ustavi pa se v jutru po Titovi smrti in svojem prvem seksu.

Premiera bo 6. novembra ob 19.00 uri na Šentjakobskem odru.

Veselimo se nove premiere in vašega obiska.