O-STA

Spletni seminar v živo: Pfizer uspešen z avtomatskim mikrom za nadzor kakovosti

Na seminarju, namenjenemu strankam, bodo prikazani dosežki izboljšanega nadzora okolja (EM).

WALKERSVILLE, Združene države Amerike - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Lonza bo v torek, 14. decembra 2010, ob 8:00 po srednjeevropskem času organiziralo spletni seminar v neposrednem prenosu, na katerem bodo predstavili prednosti uporabe LabVantage Micro/EM™, ki ga podpira MODA™ - rešitev podjetja Lonza za mikrolaboratorijski nadzor kakovosti, za katerega ne potrebujete papirja.

Izdelek bo predstavila Karen Grohalski, direktorica oddelka za laboratorije in sisteme kakovosti pri podjetju Pfizer Global Manufacturing, vodilnem biofarmacevtskem podjetju na svetu z raznoliko ponudbo globalnih zdravstvenih storitev. Pri predstavitvi bo sodeloval tudi Robert Voelkner s podjetja LabVantage Solutions, eden izmed sponzorjev dogodka.

Na spletnem seminarju bodo obravnavane naslednje teme:

Vizija podjetij LabVantage® in Lonza o združitvi rešitve MODA™ z laboratorijskimi informacijskimi sistemi LIMS

  • Princip podjetja Pfizer o nadgradnji LIMS z namensko rešitvijo mikra za nadzor kakovosti
  • Prejšnji razvoj podjetja Pfizer; potreba po avtomatizaciji in združitvi z LIMS
  • Pfizerjev nov avtomatski program mikra za nadzor kakovosti
  • Zakaj je Pfizer izbral LabVantage Micro/EM™, ki ga podpira MODA™
  • Pfizerjevi načrti za prihodnost

Na spletnem seminarju bomo obravnavali najboljše prakse pri avtomatizaciji nadzora kakovosti, ki jih Pfizer izvaja v nekaterih svojih proizvodnih obratih po svetu, ter razkorak med funkcionalnostjo samostojnega LIMS in današnjimi potrebami pri nadzoru kakovosti EM, osnovnih računalniških programov in testiranju izdelkov. Teme bodo zanimive za informatike in poslovno javnosti.

Za registracijo obiščite http://www.tmecom.com/lonza/webinars/121410/registration.html.

Procesiranje na papir še vedno obremenjuje večino programov z mikri za nadzor kakovosti: načrtovanje papirja, označevanje vzorčnega medija, ročna združitev, knjižni vnos v dnevnik in ročno obveščanje o odklonskosti. Ti koraki zahtevajo veliko dela in časa, poleg tega se naloge podvajajo, velika pa je tudi verjetnost napak. Pfilzerju je uspelo uveljaviti LabVantage Micro/EM™, ki ga podpira MODA™ podjetja Lonza. Posledično je Pfizerju uspelo doseči cilj, torej avtomatizirati procese nadzora kakovosti in skladnosti s pravili v nekaterih svojih proizvodnih obratih po svetu.

Od maja 2010 je MODA v lasti podjetja Lonza. Kar se je začelo kot pobuda znotraj podjetja za odpravo škarta, zmanjšanje časa za dostavo in izdelavo ter za izboljšanje splošne skladnosti s predpisi, je tako postalo navdih za okvirno računalniško platformo za biosistemske vede.

O rešitvi MODA™

Več znanosti. Manj papirja. ™ Izdelek MODA™ krepi platformo za rešitve za hitra testiranja (Rapid Testing Solutions platform), ker ji dodaja komplementarni izdelek, namenjen institucijam za zagotavljanje kakovosti (QA) in nadzor kakovosti (QC) na področju biosistemskih ved. Rešitev MODA™ ponuja avtomatično zbiranje podatkov, analize na zahtevo in prikaz poteka dela na področju reguliranih proizvodnih procesov, vključno z EM, osnovnimi računalniškimi programi in testiranjem izdelkov. Mobilna platforma za pridobivanje podatkov MODA™ odpravlja neučinkovitost in zmanjšuje možnosti za napake, kar je najbolj problematično pri sistemih reguliranih proizvodnih operacij, ki so vezani na papir. Več informacij lahko najdete na http://www.lonza.com/moda.

O podjetju Lonza

Podjetje Lonza je eden vodilnih dobaviteljev v farmacevtski in zdravstveni industriji in biosistemskih vedah na svetu. Strankam ponuja izdelke in storitve v procesih od raziskovanja do izdelave končnega izdelka. Podjetje je v svetu vodilno na področju izdelave in podpore aktivnih farmacevtskih sestavin, tako kemičnih kot biotehnoloških. Biofarmacevti so eni ključnih gonilnih sil v farmacevtski in biotehnološki industriji. Lonza ima velike sposobnosti, ko gre za velike in majhne molekule, peptide, amino kisline in nišne bioprodukte, ki igrajo pomembno vlogo pri razvoju novih zdravil in izdelkov za zdravstveno nego. Lonza je tudi vodilno podjetje na področju raziskovanja celic, odkrivanja endotoksinov in izdelovanja pripomočkov za celično terapijo. Poleg tega je podjetje eden vodilnih ponudnikov pomembnih kemičnih in biotehničnih sestavin v prehrani, higieni, prezervaciji, agronomskih trgih in osebni negi.

Lonza ima sedež v Baslu v Švici in kotira na švicarski borzi SIX Swiss Exchange. Leta 2009 so prihodki od prodaje podjetja znašali 2,690 milijarde švicarskih frankov. Več informacij najdete na strani http://www.lonza.com.

Kontakt:

TME stiki z javnostmi za Rapid Testing Solutions podjetja Lonza
Jim Tagliaferri, 610-420-7401
jimt@tmecom.com

Vir: Lonza

Izvirno sporočilo za javnost je dostopno na:
http://www.businesswire.com/news/home/20101118005378/en