O-STA

Httpool nadgradil AdPlatformo z modulom za mobilno oglaševanje

Ljubljana, 22. december 2010 - Httpool, vodilno podjetje na področju spletnega in mobilnega oglaševanja v srednji in vzhodni Evropi, je nadgradil svojo AdPlatformo z mobilnim modulom. AdPlatforma tako zdaj omogoča spletnim založnikom upravljanje z oglasnim prostorom na mobilnih spletnih straneh ter iPhone in Android aplikacijah.

"Mobilno oglaševanje predstavlja pomembno priložnost za vse oglaševalce, saj učinkovito združuje visoko stopnjo interaktivnosti in čustvene povezanosti z blagovno znamko, ki jo ponujata tudi splet in TV," poudarja direktor podjetja Httpool Timotej Gala. "Na globalni ravni so se investicije v mobilno oglaševanje v letu 2010 povečale za okoli 80 odstotkov, prav tako pa smo letos tudi v Sloveniji že dosegli kritično maso uporabnikov."

Nadgrajena AdPlatforma prinaša številne prednosti. Med drugim omogoča spletnim in mobilnim založnikom, da z enega mesta upravljajo najširši nabor oglasnih produktov in rešitev, s katerimi lahko popolnoma izkoristijo prihodkovni potencial oglasnega prostora.

V AdPlatformi lahko razvijalci mobilnih aplikacij in mobilni spletni mediji prosto upravljajo s svojim oglasnim prostorom, določijo razpoložljivost prostora za oglasne produkte, prilagodijo videz, frekvenco prikazovanja oglasov, animacijo prihoda oglasa, ceno, model zakupa ter prioriteto oglasov.

Z novim mobilnim modulom Httpool vstopa na hitro rastoči trg mobilnega oglaševanja. V Sloveniji je po ocenah že več kot 20 odstotkov t.i. 'smart' mobilnih telefonov, od tega že več kot 60.000 telefonov tipa Android in iPhone. Po pričakovanjih se bo v letu 2011 število le-teh vsaj podvojilo.

O podjetju Httpool

Httpool Online Advertising je vodilni ponudnik spletnega in mobilnega oglaševanja v CEE regiji. 65 medijskih specialistov v 13 pisarnah od Londona do Hongkonga ponuja oglaševalcem celovite rešitve za spletno in mobilno komuniciranje na enem mestu. Lokalnim in regionalnim spletnim založnikom ponuja zadnje tehnološke rešitve ter najširši izbor oglasnih produktov, ki zagotavljajo najvišji prihodkovni potencial.

Več informacij:

Davor Strehar, tehnični direktor

T: +386 1 479 04 81

E: strehar@httpool.com

W: http://www.httpool.com/