O-STA

Pravljično Celje 2010 je zaprlo svoja vrata

Obiski dogodkov na prostem so presegli pričakovanja ...

Celje, 3. januar 2011, Zavod Celeia Celje koordinator in organizator projekta Pravljično Celje 2010 sporoča, da so bile letošnje prireditve odlično obiskane. Na Zavodu Celeia Celje smo nadvse zadovoljni z obiskom prireditev na prostem, ki jih je obiskalo več kot 13.000 ljudi. Z obiskom so bili zadovoljni tudi v Pravljični deželi, ki jo je obiskalo več kot 20.000 obiskovalcev. Za sodelovanje se zahvaljujemo tudi medijskim pokroviteljem: Radiu Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj Pravljičnega Celja in Pravljične dežele) ter Novemu tedniku (ekskluzivni pokrovitelj dogodkov v tiskanem mediju). Prav tako se zahvaljujemo podjetju SPD d.o.o. za materialno sponzorstvo animiranega prižiganja novoletne razsvetljave na Trgu celjskih knezov, ki smo ga na Zavodu Celeia Celje izvedli v sodelovanju z Radiem Fantasy.

Zgoraj navedene številke potrjujejo prepričanje organizatorja dogodkov, da je Pravljično Celje projekt, ki zadnja leta postaja vse bolj prepoznaven ne samo v Celju, ampak tudi v širšem slovenskem prostoru. Prepoznavnost izhaja predvsem iz premišljene programske politike, ki pri načrtovanju dogodkov upošteva želje različnih ciljnih skupin. Odličen obisk koncertov na prostem potrjuje, da so ljudje željni tovrstnih dogodkov in na Zavodu Celeia Celje se bomo potrudili v prihodnjih letih ponudbo še nadgraditi. Že danes lahko zapišemo, da bo prižiganje novoletne razsvetljave, ki smo jo na Zavodu Celeia Celje izvedli s pomočjo Radia Fantasy, ekskluzivnega radijskega pokrovitelja projekta in se jo je na Trgu celjskih knezov letos udeležila večtisočglava množica, postal tradicionalen dogodek. Z obiskom so bili letos večinoma zadovoljni tudi prodajalci, ki so svoje izdelke prodajali na Božično-novoletnem sejmu, ki zadnji dve leti, od kar ga organizira Zavod Celeia Celje, ponovno pridobiva na svoji pomembnosti. Ljudje se namreč vse bolj odločajo za simbolična, a tudi unikatna darila. Kupovanje daril v mestu pa slednjemu daje prav poseben šarm. Unikatna, nekoliko drugačna ponudba je bila osrednja rdeča nit sejma, ki se je v mestu odvijal od 18. do 31. decembra.

V prihodnjem letu Zavod Celeia Celje, organizator in koordinator programa Pravljičnega Celja načrtuje še večje število dogodkov na prostem in še pestrejšo ponudbo na Božično-novoletnem sejmu.

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si