O-STA

Otvoritev najsodobnejše zasebne klinike na območju Alpe-Jadran

Skupina Humanomed je vložila 31 milijonov evrov in z zasebno kliniko Maria Hilf postavlja nova merila na področju medicinsko-tehnične opreme in udobja bolnikov.

Celovec, 20. 01. 2011: V četrtek dopoldne se je odprla nova in hkrati najsodobnejša zasebna klinika skupine Humanomed v Celovcu. "S 35 leti izkušenj na področju vodenja zdravstvenih ustanov smo tradicionalno bolnišnico preuredili v najsodobnejšo zasebno kliniko. Prizadevamo si, da bi Maria Hilf postala vodilna zasebna klinika za sklepe, gibalni in oporni sistem ter za interno medicino, nevrologijo in preventivo na območju Alpe-Jadran," pojasnjuje direktor Helmut Eder.

Udobje hotela

Zasebna klinika na več kot 18.000 kvadratnih metrih nudi 160 postelj v eno- in dvoposteljnih sobah. "Poleg najsodobnejše medicinsko-tehnične opreme in osebne nege, bolnikom nudimo udobje na ravni 4 zvezdic v okolju, podobnemu hotelskemu," je povedal arhitekt DI Alexander Loebell.

Javno "živahno" območje zajema preddverje in sprejemno območje, prostore za preglede, zdravstvene ambulante in oddelke za diagnostiko, npr. za radiologijo ali endoskopijo.

V pritličju je restavracija oz. kavarna s teraso in pogledom na park s starimi drevesi, ki je na voljo tudi zunanjim obiskovalcem.

V novem krilu s posteljami je na voljo mirno, zasebno območje. V kletnih prostorih so štiri operacijske sobe z lastnim prostorom za prebujanje z 9 posteljami in centralno sterilizacijo.

Obsežen spekter medicinskih storitev

Medicinska ponudba, ki jo nudijo zaposleni specializirani zdravniki v novi zasebni kliniki Maria Hilf, zajema področja gibanja in sklepov ramen, hrbtenice, kolkov, kolen in stopal, področje anestezije, interne medicine s poudarki na gastroenterologiji, presnovnih boleznih ter področje nevrologije in športne medicine ALTIS Humanomed, dopolnjeno s fizikalnimi terapijami. V radiološkem diagnostičnem centru Dr. Karlo se izvajajo CT-slikanje, MRT, RTG-slikanje, ultrazvok, mamografija in denzitometrija (merjenje kostne gostote). Klinika ima tudi svoj laboratorij.

Poleg tega je zasebna klinika Maria Hilf na razpolago tudi zdravnikom z lastnimi ordinacijami, ki lahko v njej zdravijo svoje paciente. To pomeni, da lahko pacienti s seboj pripeljejo svojega zdravnika, ki jih nato zdravi v zasebni kliniki.

O skupini Humanomed Consult

Pod okriljem skupine Humanomed Consult se vodijo tri vodilne zasebne zdravstvene ustanove na Koroškem: tradicionalni center Humanomed Althofen, zasebna klinika Maria Hilf v Celovcu in zasebna klinika v Beljaku.

Skupno je v podjetju zaposlenih več kot 900 ljudi, letno pa ustvari okrog 800 milijonov evrov.

Stik z mediji:

mag. Ulrike Koscher-Preiss

Humanomed Consult

Jesserniggstr. 9, 9020 Celovec

Tel. +43 -463 -316 19 50

E-naslov: ulrike.koscher@humanomed.at

www.humanomed.at

Fotografija desno zgoraj: Zasebna klinika Maria Hillf v Celovcu - pogled iz parka

Fotografija levo: Zasebna klinika Maria Hillf v Celovcu - soba