O-STA

Vodenje družbe Petrol prevzel mag. Tomaž Berločnik

Ljubljana, 01. februar 2011 - Predsednik uprave družbe Petrol d.d., Ljubljana je z današnjim dnem postal mag. Tomaž Berločnik. Tomaž Berločnik je na položaju predsednika uprave nasledil Aleksandra Svetelška, ki je 10. januarja odstopil. Do Berločnikovega prihoda na čelo Petrola je družbo vodil član uprave mag. Rok Vodnik.

Tomažu Berločniku bodo na mestu predsednika uprave družbe Petrol pri vodenju pomagale številne izkušnje na področju energetike, ki jih je zbral v času vodenja Istrabenza. Obenem je bil Tomaž Berločnik že član nadzornega sveta družbe Petrol, kar pomeni, da je seznanjen s procesi, delovanjem in poslovanjem družbe. Pred prihodom na Petrol je Tomaž Berločnik upravljal funkcijo predsednika uprave družbe Istrabenz d.d..

Nadzorni svet družbe je mag. Tomažu Berločniku na seji 10. januarja 2011 podelil petletni mandat za vodenje družbe Petrol.

"Vodenje uprave Petrola mi pomeni veliko odgovornost, hkrati pa pomemben poslovni in osebni izziv, saj gre za vodenje ene najpomembnejših, največjih in tudi najuspešnejših slovenskih gospodarskih družb. Prizadeval si bom, da bo pod mojim vodstvom Petrol širil svojo energetsko ponudbo in prodajno mrežo v Sloveniji in v regiji ter ostajal konkurenčen v tem okolju tudi v prihodnje," je ob prevzemu funkcije dejal Tomaž Berločnik.

Mag. Tomaž Berločnik (rojen leta 1968) je univerzitetni diplomirani inženir strojništva in magister ekonomskih znanosti. Med drugim je bil predsednik uprave Donit Tesnit d.d., predsednik uprave družbe Istrabenz d.d., bil je član nadzornega sveta družbe Petrol d.d., Ljubljana in je član nadzornega sveta Elan Skupina d.o.o..

* * * * *

Dodatne informacije:

Mag. Aleksander Salkič, Odnosi z javnostmi, Petrol, d.d., Ljubljana

+386 1 47 14 581, 041 789 609

petrol.pr@petrol.si