O-STA

euronews, mednarodni informativni program, se v letu 2011 spopada z novo dimenzijo

Za zagon svoje nove podobe in preklop na format 16/9, euronews predstavlja širok spekter projektov, ki bodo program ponesli v novo dimenzijo.

Lyon, Francija (Business Wire) - Za začetek leta euronews preklaplja na format16/9 in prenavlja program: nov izgled, nov ritem in še več razlogov, da gledalci preklopijo na program euronews.

V letu 2011 bo euronews s prihodom novih obrazov v multikulturno uredništvo dodal tudi programe. Poleg tega se bosta ekipi pridružila tudi na mednarodni avdio-vizualni sceni dobro znana novinarja, Alex Taylor in Chris Burns, ki bosta pomagala program ponesti na povsem novo raven.

11 uredništev v letu 2011: euronews razširja svojo uredniško pokritost in omrežje povsod po svetu. S sedežem v Lyonu in z nedavno odprtimi predstavništvi v Bruslju, Londonu, Kairu in Dohi bo euronews odprl tudi stalna predstavništva v Parizu, Kijevu, Istanbulu, Dubaju, Washingtonu in Pekingu. Bruseljska pisarna bo glavna poteza nove organizacije, saj s tem postaja prva mednarodna novinarska ekipa, ki bo delovala iz glavnega mesta Evrope.

11 jezikov v letu 2011: s 24. avgustom bo euronews ponudil svoje storitve preko celega dne in 7 dni na teden tudi v ukrajinščini.

V letu 2011 bo euronews tudi okrepil svojo digitalno strategijo: prava vsebina na pravi kraj ob pravem času:

  • z okrepljenimi partnerstvi z internetnima stranema YouTube in Dailymotion: z novimi kanali, več dostopnosti do objavljenih vsebin pod razdelkom 'Oddaje' na YouTube;
  • z vsebino, ki jo ustvarjajo uporabniki (User Generated Content): preko svoje NoCommentTV aplikacije za iPhone, euronews ponuja UGC možnosti z "MyNoComment". V partnerstvu z Googlom bo euronews prenašal tedenski program poimenovan "Trendi", ki bo poročal o najbolj iskanih geslih v 37 evropskih državah;
  • z euronews live aplikacijo za iPhone, iPad in Android;
  • s popolno euronews aplikacijo za iPad;
  • z euronews radiem, internetno radijsko postajo;
  • z euronews prikazovalnikom: 100% vizualni format oblikovan za železniške postaje in letališča;
  • z euronews zabavo med letom: od Januarja 2011 bo Air-France predstavila novo tablo z novicami na svojih letalih za dolge lete, ki jih bo ekskluzivno zagotavljala euronews;
  • s televizijo povezano z internetom: na podlagi prvega sporazuma z družbo Panasonic se euronews o konceptu dogovarja z vodilnimi svetovnimi proizvajalci, vključno s Toshibo, Sonyem in Philipsom.

Vsi ti projekti, ki odsevajo novo dimenzijo mednarodnega informativnega programa, bodo predstavljeni na vrsti tiskovnih konferenc po Evropi, Bližnjem vzhodu in Aziji z Philippom Caylo, predsednikom izvršnega odbora, Michaelom Petersom, izvršnim direktorjem izvršnega odbora in Lucianom Sarbom, direktorjem novic in programov.

O euronews - www.euronews.net

Euronews, informativni program Evrope številka ena*, pokriva dogodke preko celega dne, povsod po svetu. Z ekipami, ki poročajo v desetih jezikih** in 370 novinarji iz več kot 20 držav je euronews edinstvena organizacija v svojem pristopu k analizi in predstavitvi novic.

Ustanovljen je bil 1993 v Lyonu. Euronews doseže 350 milijonov domov v 155 državah preko vseh svojih kanalov oddajanja: TV, interneta, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov ipd., program dnevno gleda 7,5 milijona ljudi v Evropi.

*vir: Telmar Peaktime©, ocena na podlagi meritev gledanosti v drugem četrtletju 2010

**: Arabščina, Angleščina, Francoščina, Nemščina, Italijanščina, Perzijščina, Portugalščina, Ruščina, Španščina in Turščina. 11 jezik v leti 2011: Ukrajinščina

www.nocommenttv.com

http://www.facebook.com/euronews.fans

http://twitter.com/euronews

http://www.youtube.com/user/euronews

euronews na www.dailymotion.com

Fotografije in multimedijska galerija so dostopne na spletni strani: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6595897&lang=en

Kontakt:

euronews

Grégoire Olivero de Rubiana
Tel. : +33 (0)1 53 96 92 78
derubiana@euronews.net

ali

Lydie Bonvallet
Tel. : +33 (0)4 72 18 80 56
bonvallet@euronews.net