O-STA

Najboljši evropski poslovni hoteli 2010: kateri hoteli so bili med poslovnimi potniki najbolj priljubljeni

Nürnberg, 14. fébruarja 2011 - Ne glede na to, ali gre za prilagodljivega samostojnega podjetnika, mobilnega pripadnika srednjih slojev ali zaposlenega v mednarodnem podjetju, ki je veliko na poti - poslovni potnik preživi veliko dni na teden v hotelu. Toda katere hotele so poslovni potniki v letu 2010 obiskali najpogosteje? Je bila katera hotelska veriga še posebej priljubljena in kako so se odrezali manjši, lastniški hoteli?

hotel.info [ www.hotel.info ], brezplačni spletni sistema za rezervacije hotelov za več kot 210.000 hotelov po vsem svetu, je sedaj pod drobnogled vzel rezervacije svojih poslovnih potnikov in to na mednarodni ravni. Zaradi razmerja cene in storitev, ki je za poslovne potnike zelo pomembno, in s tem povezane preference za hotele srednjega in višjega razreda, so se pri oceni upoštevali hoteli z dvema, tremi in štirimi zvezdicami (tudi 4,5 zvezdic).

V nadaljevanju je primerjava 15 najpogosteje rezerviranih evropskih hotelov pri hotel.de s strani poslovnih potnikov:

Rezultat:

Skupno so tudi v letu 2010 prevladovali verižni hoteli. Hotel Courtyard v Stockholmu vodi pri mednarodni primerjavi, vendar sta bila tudi hotela Falkensteiner v Bratislav in Melia v Luksemburgu med najbolj priljubljenima odločitvama za prenočitev pri poslovnih potnikih. Austria Trend Hotel Ljubljana v Ljubljani se je uvrstil na šesto mesto. Če gledamo celotno Evropo so bili med najboljšimi tudi lastniški hoteli Grand Hotel Zvon v Budweisu, Kantarellis Suites v Vaasi in letališki hotel Airport-Hotel Budapest v Budimpešti. Predvsem hotel Grand Hotel Zvon se je uvrstil na zelo dobro mesto na mednarodni lestvici najbolj obiskanih poslovnih hotelov.

http://www.hotel.info/Press.aspx?mode=article&lng=SL&item=999

Kontakt za stike z javnostjo:


Timo Vavrinec, Aleksander Szumilas
hotel.info AG
Hugo-Junkers-Straße 15-17
90411 Nürnberg
Nemčija
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Faks: +49-(0)911-59832-11
E-pošta: presse@hotel.info
URL: www.hotel.info