O-STA

Kellog's umika iz prodaje Froot Loops v Nemčiji in Avstriji, ki jih v Sloveniji ni

V slovenskih trgovinah ni proizvoda Kellogg’s Froot Loops z datumi uporabnosti, ki jih v Nemčiji in Avstriji umikajo. Magistrat International, ki je uvoznik omenjenih Kellogg’s proizvodov, izjavlja, da teh proizvodov nikoli ni dobavljal slovenskim trgovinam. V prodaji so le proizvodi z datumom veljavnosti do 1.10.2002, ki so kakovostno neoporečni.

Iz preventivnih razlogov in zaradi ukrepov o varovanju kakovosti izdelkov je Kellogg's umaknil iz prodajnih polic v Nemčiji in Avstriji pakiranja sadnih flipsov Froot Loops. Ta proizvod izdelujejo v proizvodnem obratu v Bremnu. Ni izključeno, da omejena količina pakiranj ne vsebuje najmanjših metalnih delcev.

Čeprav doslej ni nič znanega o onesnaženju Froot Loops s temi delci, bo ta ukrep izpeljan predvsem iz preventivnih razlogov. Povod za to odločitev so pritožbe sedmih potrošnikov v Franciji nad proizvodom Choco Tresor, ki ga v Nemčiji ni v prodaji. Choco Tresor je izdelan na isti proizvodni liniji kot Froot Loops. Vsi ostali proizvodi Kellogg's so izdelani na drugih proizvodnih linijah in jih ta problem zagotovo nikakor ne zadeva.

Umik Kellogg's Froot Loops zadeva izključno pakiranja z datumi: uporabno do 01. oktobra 2002 do vključno 23. januarja 2003. Ti datumi so razvidni na belem polju, ki je na gornjem, zunanjem delu pakiranja.

Kellogg's je zavezan za najvišjo kakovost in varnost proizvodov, zato obžaluje vsakršne neprijetnosti, ki jih kupci občutijo zaradi teh ukrepov.

Magistrat International, ki je uvoznik omenjenih Kellogg's proizvodov za Slovenijo, izjavlja, da proizvodov Froot Loops z gornjimi datumi uporabnosti ni v slovenskih trgovinah. V prodaji so le proizvodi z datumom uporabnosti, ki pretečejo pred 1.10.2002 in so kakovostno neoporečni.