O-STA

Podjetje Embraer sprejema delovno silo floridske vesoljske industrije

Mednarodna podjetja so ključ za ekonomsko renesanso

MELBOURNE, Florida (BUSINESS WIRE) - Raketni znanstveniki in tehniki, ki jih je v območju Melbourna na Floridi v izobilju, in letalski giganti kot Embraer sprejemajo visoko izobraženo delovno silo, ki izgublja delo ob opustitvi programa raketoplanov. Skupaj z odgovornimi na mednarodnem letališču v Melbournu in občinskimi uradniki mesta Melbourne, ki bijejo bitko, je delo izgubilo že skoraj tisoč od pričakovanih 8.000 ljudi, že mesece pred zadnjimi vzleti raketoplanov, medtem, ko jih nadomeščajo premetena svetovna podjetja.

V ponedeljek, 21. februarja, bodo prva delovna mesta postala resničnost, ko bo Embraer (Empresa Brasiliera de Aeronautica S.A.) odprl vrata 41 milijonov ameriških dolarjev vrednega objekta na Melbournskem mednarodnem letališču in bo ob začetku zaposlil 200 visoko izobraženih delavcev za povprečni dohodek 50.000 dolarjev. Letni dohodek v Embraerjevi prvi severnoameriški tovarni za sestavljanje letal bo presegal 10 milijonov dolarjev, kar se bo prevedlo v lokalni ekonomski učinek v vrednosti 23 milijonov dolarjev letno.

"Smo na začetku naše ekonomske renesanse" je dejal župan Melbourna Harry Goode. "Imamo talent, imamo prostor in bog ve, da imamo tudi podnebje. Ne potrebujete raketnega znanstvenika, da vam pove, da je to prostor, kjer bi se mednarodna podjetja morala razvijati. Embraer je samo prvi, ki je to ugotovil."

Embraer je eno od treh svetovnih podjetij s področja sestavljanja letal in njihovega vzdrževanja, ki je objavilo svoje načrte za selitev na letališče in ki bo izkoristilo delovno silo, ki bo ostala po ukinitvi programa raketoplanov.

Za razliko od mnogih industrijskih območij, ki imajo omejen prostor za širitev ima letališče v Melbournu za razvoj še vedno na voljo dva kvadratna kilometra zemljišč. Letališče omogoča transportno omrežje, ki ponuja štiri načine transporta - zrak, kopno, morje in seveda tudi vesoljske pristane.

"Ni veliko mest na svetu, ki bi lahko to zatrjevala," je dejal Goode, ki je hkrati tudi predsednik letaliških oblasti na letališču v Melbournu.

Embraer bo poštno številko delil z ostalimi podjetji v aglomeratu Fortune 100, ki pridobiva na mednarodnem priznanju kot skupina za izdelavo letal in aviacijo. V bližnji soseščini je glavni sedež podjetja Harris Corp., kot so tudi večja središča podjetij Northorp Grumman, General Electric, Rockwell Collins, DRS in drugih.

Ameriški senator in predstavnik Floride v ameriškem kongresu Bill Posey, nekdanji astronavt Bill Nelson in guverner Floride Rick Scott so vsi pozdravili odločitev podjetja Embraer v video sporočilu za javnost, ki bo objavljeno danes. Za neposredno povezavo pojdite na www.MLBair.com. Za informacije o mestu Melbourne, Florida pa obiščite spletno stran www.melbourneflorida.org ali pa www.spacecoastedc.org.

Kontakt:

Mednarodno letališče Melbourne

Lori Booker, APR, 407-834-7777

icbooker@cbrpr.com

Vir: Mednarodno letališče Melbourne