O-STA

Petrol odprl nov bencinski servis v Pivki

Družba Petrol uspešno širi svojo mrežo bencinskih servisov na območju Notranjske in s tem utrjuje položaj tržnega vodje v državi.

Pivka, 11. marec 2011 - Petrol tudi letos sledi zastavljeni strategiji širjenja svoje razvejane mreže bencinskih servisov. Danes sta predsednik uprave družbe Petrol mag. Tomaž Berločnik in župan občine Pivka Robert Smrdelj uradno odprla nov bencinski servis v Pivki, že 314 po vrsti v Sloveniji in 441 v širši regiji. Nov bencinski servis utrjuje Petrolovo ponudbo na Notranjskem, Pivki in okoliškim krajem pa ponuja bližnjo točko oskrbe z gorivi. Poleg najkakovostnejših naftnih derivatov je na njem možno kupiti tudi ekološki avtoplin (UNP - utekočinjen naftni plin).

Bencinski servis, zgrajen po najnovejših tehnoloških in okoljskih standardih, s svojim celotnim spremljajočim programom voznikom in ostalim uporabnikom ponuja vse, kar ti potrebujejo na poti. Obsega prodajalno, ki se razprostira na 90 m2, in omogoča hiter nakup trgovskega blaga, izdelkov za avtomobil in svežega peciva, torej vse, kar omogoča varno in zanesljivo vožnjo. Obenem servis ponuja tudi kotiček s ponudbo kave na poti, prodajalna pa je neposredno povezana z lokalom, ki ima zunanjo pokrito teraso. Na bencinskem servisu je na voljo avtopralnica in sesalnik za avtomobile, vozniki pa se lahko ustavijo na pripadajočih parkirnih mestih.

Družba Petrol že vrsto let pomaga lokalnim skupnostim in spodbuja višjo kakovost življenja. Skladno z načeli svojega delovanja je Župnijski Karitas Pivka podarila simbolni ček v vrednosti 2000 evrov. Prevzel ga je njihov predstavnik Marjan Škvarča, denar pa bodo porabili za nakup peči na palete za ogrevanje.

Ob odprtju je predsednik uprave Petrola mag. Tomaž Berločnik dejal: "Bencinski servisi družbe Petrol že dolgo niso več samo postojanke za točenje goriva, temveč so počivališča in postajališča, kjer se lahko vozniki okrepčajo in vmes nakupijo vse nujne potrebščine. Bencinski servis v Pivki sodi med najbolje opremljene in najmodernejše Petrolove bencinske servise."

Župan občine Pivka, Robert Smrdelj je ob tej priložnosti povedal: "V občini Pivka vedno pozdravljamo takšne pridobitve, ki poživijo naše regionalno gospodarstvo in dogajanje. Prepričan sem, da bo ponudba novega bencinskega servisa pozitivno vplivala ne samo na našo občino ampak tudi na širšo okolico."

Poleg najkakovostnejših naftnih derivatov, ki jih je možno natočiti na treh točilnih otokih, je na bencinskem servisu možen tudi nakup ekološkega avtoplina - utekočinjenega naftnega plina za pogon vozil. Bencinski servis v Pivki je opremljen s sodobno ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo. Tako je omogočeno pretakanje goriv brez nekontroliranega izpusta hlapov v ozračje. Bencinski servis v Pivki bo odprt od ponedeljka do sobote od 6. do 22. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 7. do 21. ure.

Podrobnosti o vseh Petrolovih bencinskih servisih lahko najdete na www.petrol.si.

* * * * *
Dodatne informacije in fotografije:
Mag. Aleksander Salkič, odnosi z javnostmi, Petrol d.d., Ljubljana
+386 1 47 14 581, 041 789-609
petrol.pr@petrol.si

Foto: Pivka 1 (levo župan Občine Pivka Robert Smrdelj, desno predsednik uprave Petrola mag. Tomaž Berločnik)