O-STA

Indeks cene in storitve hotel.info na evropski ravni

Vodi Bolgarija, gosti pa so manj zadovoljni s skandinavskim hotelirstvom

14. Marec 2011 - Razmerje med ceno in storitvijo je pogosto eden najpomembnejših kriterijev za turiste, predvsem pri izbiri dežele v katero bodo potovali. Stroški hotela pri tem predstavljajo velik delež izdatkov na kraju bivanja, zato so gosti posebej občutljivi glede storitev, ki jih bodo za svoj denar prejeli. hotel.info [ www.hotel.info ], brezplačni sistem za rezervacije hotelov za več kot 210.000 hotelov širom po svetu, je poleg indeksa cene in storitve na ravni mest sedaj raziskal tudi ocene svojih gostov glede indeksa cene in storitve na ravni držav. V kateri evropski državi dobijo hotelski gosti največ in v katerem najmanj za svoj denar?

Predvsem državam na vzhodu in jugu Evrope so hotelski gosti pripisali dobro razmerje med ceno in storitvijo. Bolgarija je pri tem s 7,61 točkami z malo razliko prehitela vzhodnoevropski republiki Poljsko in Češko, katerih visoka uvrstitev ni presenetljiva, saj sta se v primerjavi prestolnic češko glavno mesto Praga in polsko glavno mesto Varšava uvrstili med prvih pet.

Hotelirji sončnih sosednjih držav, ki ležita na Iberskem polotoku, Portugalske in Španije, so zasedli dobro 7. in 8. mesto. Alpska republika Avstrija je s 7,28 točkami še vedno uvrščena v zgornji del lestvice najboljših 20. Prav tako tudi Nemčija, ki sodi med eno najpriljubnejših evropskih destinacij.

Čeprav velja, da je razmerje med ceno in storitvijo v Turčiji relativno dobro, so bili gosti manj zadovoljni s ponujeno storitvijo turških hotelirjev in zahtevano ceno.

Z razmerjem med ponujenimi storitvami in zahtevanimi cenami hotelov so bili nezadovoljni predvsem skandinavski turisti.

http://www.hotel.info/Press.aspx?mode=article&item=1055

Kontakt za stike z javnostjo:


Timo Vavrinec, Aleksander Szumilas
hotel.info
Hugo-Junkers-Straße 15-17
90411 Nürnberg
Nemčija
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Faks: +49-(0)911-59832-11
E-pošta: presse@hotel.info
URL: www.hotel.info