O-STA

Veriga trgovin Noč in Dan vedno bolj močno zastopana na severovzhodu države

Ta teden tri nove trgovine


Veriga trgovin Noč in Dan vedno bolj jasno dobiva vseslovenske obrise. Ta teden so se obtsoječim pridružile tri nove trgovine. Skupno število delujočih trgovin se je tako povzpelo na 23, razporejene pa so pretežno ob prometni osi severovzhod-jugozahod.

V minulih dneh in danes lahko trgovino Noč in Dan obiščejo tudi prebivalci mariborskega predela Tabor, Lendave in Ptuja. Na Taboru je trgovina na Ljubljanski 42 velika 182 m2, dokončana pa je bila v treh mesecih. Noč in Dan v Lendavi domuje na Mlinski 3, velika je 154 m2, dokončali pa so jo v dveh mesecih. Prav toliko časa so porabili za dokončanje 163 m2 velike trgovine Noč in Dan na Ptuju, ki posluje na Mežanovi ulici 2. Vrednost gradbenenih del in opreme na vseh treh lokacijah presega 160 milijonov tolarjev. V novih trgovinah je Emona Obala odprla novih 27 delovnih mest (v vsaki po devet).

Projekt Noč in Dan je pomemben za vsako mesto, kjer imajo tako trgovino. Lokalnim prebivalcem namreč ponuja povsem novo možnost - nakupovanje tudi v večernih in nočnih urah vseh 365 dni v letu. Trgovine Noč in Dan so vselej založene z najbolj potrebnimi artikli za vsakdanjo rabo: prehrambenimi in drogerijskimi izdelki, časopisi, cigaretami in drugim. Tudi na severovzhodu Slovenije bodo poslej lahko kupovali sveže pečen piščanec ter omamno dišeč in sveže pečen kruh.