O-STA

Qik Zaganja novo video aplikacijo za iPhone

23. marec, 2011 07:00 UTC

LUKSEMBURG - (BUSINESS WIRE) - Danes je Qik, mobilna video programska oprema, ki jo je pred nedavnim kupil Skype, zagnala novo aplikacijo za iPhone poimenovano Qik Video Connect. Nova aplikacija posameznikom omogoča, da ostanejo povezani s prijatelji in družino preko video klicev, video sporočil in deljenja posnetkov.

S Qik Video Connect lahko uporabniki v hipu delijo preko video klica v živo, kaj se dogaja okrog njih s svojimi prijatelji in družino. Če se ne morejo povezati v živo, pa uporabniki lahko delijo vse podrobnosti trenutka preko video pošte. Še več, objavijo lahko tudi video povezavo na Facebooku ali Twitterju in tako prijateljem omogočijo živo spremljanje tega, kar se ta hip snema. S tem novim družabnim video virom je laže slediti kaj prav ta hip počnejo vaši prijatelji, saj prejmete opozorila, ko delijo nov posnetek, ki si ga nato ogledate kar na svojem telefonu.

Najsi bo voščilnica za vaše najdražje, snemanje vašega otroka, ko ta zabije odločilni gol, ali preprost klepet, kadar ste ločeni od družine in prijateljev - Qik olajša snemanje, deljenje in vzdrževanje stikov preko videa.

Na voljo sta dve različici aplikacije - Qik Video Connect in Qik Video Connect Plus. Zadnja je na voljo za 2,99 ameriških dolarjev in nudi še dodatne značilnosti, kot na primer:

Efekti v živo: prikrojite in izboljšajte svoj video klepet in pretočni video s sedmimi učinki in in filtri.

Urejanje videa: Uporabite preprosta orodja za urejanje videa neposredno na vaši napravi in tako delite najlepše trenutke.

HD kakovost: Naložite posnetke kakovosti true HD, ki ste jih posneli s svojim telefonom.

"V svetu, kjer so brez težav na voljo 3G in WiFi povezave, vam video omogoči, da presežete današnji svet besedilnih in fotografskih sporočil in tako delite posebne pa tudi vsakodnevne trenutke na bolj izrazen način," je povedal Rick Osterloch, vodja oddelka za potrošniške izdelke pri Skypeu. "Qik Video Connect je udejanjil koncept "poglej, kaj vidim jaz" v resničnost."

Tako Qik Video Connect, kot tudi Qik Video Connect Plus aplikacija omogočata video klepet prek 3G* ali WiFi med iPhoni, iPodi Touch napravami na dotik z vgrajenimi kamerami. Ker je Qik povezan z imenikom vašega telefona, brez težav vidite ali so vaši prijatelji in družinski člani dosegljivi za video klepet. Še več, pošljete lahko tudi zasebno video pošto preko elektronske pošte ali SMSa, če vaši prijatelji in člani družine niso dosegljivi za pogovor v živo - ne glede na njihov telefon ali omrežje oziroma ponudnika.

Obe aplikaciji sta od danes na voljo za prenos preko Apple App trgovine za iPhone in četrto generacijo iPod Touch modelov z iOS4 ali novejšimi operacijskimi sistemi. Za več informacij obiščite: qik.com.

*Lahko pride do dodatnih stroškov za prenos podatkov. Za najboljšo kakovost Qik za video klepet priporoča močno WiFi povezavo.

O Qiku

Qik je del Skypovega niza izdelkov in nudi programsko opremo za mobilni video, ki omogoča posameznikom, da ujamejo spontane trenutke življenja s svojimi pametnimi telefoni, kjerkoli že so in jih nemudoma delijo s svojimi prijatelji, družino in privrženci. Qikove storitve so na voljo na več kot 200 mobilnih telefonih, ki uporabljajo platforme Android, iPhone, Symbian, Blackberry in Windows Mobile.

O Skypeu

Skype je ponudnik komunikacijskih platform, katerega namen je podirati prepreke v komunikaciji. Z napravim, povezljivimi z internetom, se družine, prijatelji in sodelavci povežejo preko brezplačnih besedilnih, glasovnih in video sporočil. Po nizki ceni lahko pokličejo tudi fiksne linije ali mobilne telefone kjerkoli na svetu. Skype je pred kratkim zagnal tudi skupinski video, ki omogoča skupinam več kot dveh ljudi, da skupaj počnejo različne stvari tudi ko so narazen. Skype je bil ustanovljen leta 2003 in ima sedež v Luksemburgu. Skype je možno zastonj prenesti na računalnike, mobilne telefone in druge povezljive naprave iz www.skype.com.

Kontakti

Bite Communications

Gretchen Bender

Tel.: 415-365-0471

Email: Gretchen.bender@bitecommunications.com

Vir: Qik

Powered by Business Wire

Sporočilo dostopna na internetu na:

http://www.businesswire.com/news/home/20110323005338/en