O-STA

Mortadeljada Tour: Letos že sedemnajstič

MORTADELJADA TOUR: LETOS ŽE SEDEMNAJSTIČ

Ljubljana - 30. marca 2011 Klub goriških študentov (KGŠ) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani prireja glavni dogodek tradicionalne "Mortadeljada tour". Letos bodo na glavnem odru nastopili mlada glasbena skupina Platoniks, znani Tabu, hrvaške legende Jinx in zabavni Rok'n'band. Za ljubitelje elektronske glasbe bodo to leto poskrbeli DJ Sylvain, DJ Jaka in DJ Mike Vale.

Prireditev, katere osrednji namen ostaja prenašanje goriškega utripa in goriških kulinaričnih posebnosti - v središču pozornosti seveda ostaja mortadela - v vsa večja slovenska univerzitetna mesta, letos prirejamo že sedemnajstič. Mortadeljada ostaja največja primorska fešta, ki po zimskem izpitnem obdobju prebudi vse slovenske študente in jih privabi v center dobre volje, glasbe, hrane, pijače in družbe.

Osrednje sporočilo ostaja nespremenjeno - povezujmo mlade - saj organizatorji menimo, da glavni utrip mortadeljade, kljub številnim spremembam v zadnjih sedemnajstih letih, ostaja nespremenjen. Naš glavni cilj torej ostaja, da prireditev, ki je bila prvotno namenjena le goriškim študentom, zaživi med vsemi mladimi širom Slovenije.

Z letošnjo "Mortadeljada tour" KGŠ v že tradicionalno obliko druženja poskuša uvesti nekatere novosti. Dodatno svežino bo tako zagotovo prineslo dejstvo, da Klub goriških študentov tokrat na prvo mesto postavlja še neuveljavljene mlade glasbenike, in jim z nastopom na Mortadeljadi ponudi prostor pod slovenskim glasbenim nebom. Tako kot lanska, tudi letošnja Mortadeljada ponovno prinaša posebno dobrodelnost. En evro od vsake prodane vstopnice za Mortadeljado v Ljubljani bomo namenili nakupu življenjskih potrebščin za družine v stiski.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 040 464 754 ali na elektronskem naslovu kaja.milanic@kgs.si. Več informacij o "Mortadeljada tour" najdete tudi na uradni spletni strani dogodka www.mortadeljada.net.

Lep pozdrav,

Vaši KGŠ-ovci.